Val till kommun, landsting och riksdag

Lessebo kommun ansvarar för att utföra uppgifter vid val till riksdagen, landstingsfullmäktige, kommunfullmäktige. 2018 är det valdag den 9 september med en valperiod som inleds 22 augusti.

Kommunen och dess valnämnd ansvarar för röstmottagningen under valperioden. Det finns ett antal platser i Lessebo kommun där det går att rösta. Öppettider och annan praktisk information finns samlade på www.lessebo.se/val.

Meddelande: Telefonnummer har bytt plats på röstkort

Telefonnumret till din kommun och telefonnumret till Länsstyrelsen bytt plats på röstkortet. Valmyndigheten beklagar detta och jobbar nu tillsammans med länsstyrelserna och kommunerna för att informera om vilket nummer som gäller för vilka frågor.

De telefonnummer som anges på röstkortet är korrekta, men de står på fel plats. Telefonnumret som anges till kommunen längst ned till vänster på röstkortet är telefonnumret till länsstyrelsen. Telefonnumret som anges till höger i rutan med rubriken ”Om uppgifterna på röstkortet inte stämmer” är numret till kommunen.

  • Om du upptäcker att dina uppgifter på röstkortet inte stämmer ska du ringa till Länsstyrelsen för att begära rättelse i röstlängden. Detta ska du göra senast den 28 augusti. Numret till Länsstyrelsen i Kronobergs län är 010-223 71 00 Länk till annan webbplats..
  • Har du allmänna frågor om valet och det svenska valsystemet kan du vända dig till Valmyndigheten på telefon 020-825 825 Länk till annan webbplats..

Tryckfelet har ingen betydelse för väljarens rösträtt och röstkortet går att använda som vanligt.

Senast uppdaterad: 17 augusti 2018
Publicerad: 17 augusti 2018 kl. 07.59

Kommunikation

  • Anna Tigerström - Kommunikations- och marknadschef
    Förvaltning/Avdelning: Kommunledningsförvaltningen
    Telefon: 0478-125 11 Mobil: 070-948 64 88 (endast för sms)
    E-post: anna.johanssontigerstrom@lessebo.se

Vill du skicka e-post till oss?

Personliga e-postadresser skapar vi med förnamn.efternamn@lessebo.se

Kontakt Lessebo kommun

Lessebo kommun
365 80 Lessebo

Telefon: 0478 - 125 00
E-post: kontaktcenter@lessebo.se