Hälften av tomterna sålda på Törnrosa

Lessebo kommun arbetar just nu med flera nya områden för bostäder. Det som ligger närmast i framtiden att bli färdigt är Törnrosa i Hovmantorp. Där är hälften av de 21 tomterna redan bokade.

- Det är glädjande att se det stora intresset för det nya området Törnrosa, säger Conny Axelsson, samhällsbyggnadschef på Lessebo kommun. Tolv villatomter är bokade  och vi har planer på hyresrätter i området.  

Området börjar nu ta form efter en byggtid som bland annat präglats av störningar för grannarna. Conny Axelsson förstår att arbetet har stört och berättar att man använt sten och kross direkt på området.

- Det blir en miljövinst i färre transporter till och från området i och med att vi har använt materialet som redan fanns på platsen, säger Conny Axelsson. Nu ser vi fram emot invigning och att börja överlämningen av tomterna.

Den 1 september blir det invigning av området och då är alla intresserade välkomna att se den nya gatan. De som redan bokat en tomt har bjudits in att delta. Under invigningen går även Törnrosaloppet av stapeln, ett lopp för barn som kommer gå runt den nya Triangelvägen. Alla barn som springer kommer såklart få medalj.

Som ett led i att sälja ännu fler av tomterna blir det en annonskampanj riktad till personer som är på väg att bygga sitt första hus. Kampanjen kommer genomföras de sista två veckorna i augusti.

Det är inte bara i Hovmantorp som intresse finns att bygga nytt. På tur står nya tomter i området Djurhult i Lessebo med ett sjöläge som inte finns på så många andra platser.

- I Djurhult har vi sex tomter av 17 bokade, säger Conny Axelsson. Arbetet med att exploatera och förbereda gator och service påbörjas i dagarna och håller på fram till nyår.

Senast uppdaterad: 20 augusti 2018
Publicerad: 20 augusti 2018 kl. 07.35

Kommunikation

  • Anna Tigerström - Kommunikations- och marknadschef
    Förvaltning/Avdelning: Kommunledningsförvaltningen
    Telefon: 0478-125 11 Mobil: 070-948 64 88 (endast för sms)
    E-post: anna.johanssontigerstrom@lessebo.se

Vill du skicka e-post till oss?

Personliga e-postadresser skapar vi med förnamn.efternamn@lessebo.se

Kontakt Lessebo kommun

Lessebo kommun
365 80 Lessebo

Telefon: 0478 - 125 00
E-post: kontaktcenter@lessebo.se