Efter Venedig kommer Småland?

När Glass Art Society samlades 2018 var Venedig platsen. Nu är deras plan att vara i Småland och Glasriket i maj 2020. Då planeras en tredagars konferens om glas med över tusen delegater från hela världen. Glass Art Society (GAS) är en internationell sammanslutning med säte i Seattle.

- Detta är en fantastisk möjlighet att få visa upp glaset, glasriket och vår kommun, säger kommunchef Christina Nyquist. Vår kommun satsar idag extra på destinationsutveckling och besöksnäringen i kommunen. Kosta är en ort där vi ser att besöksnäringen i form av glastillverkning, handel och naturupplevelse ligger i framkant och därför är det extra roligt att Kosta kan bli en av huvudorterna.

Konferensen har dragit igång ett stort engagemang där Region Kronoberg tagit på sig ledartröjan och avsatt 830 000 kronor till förarbetet med att planera ett innehåll och samordna så boende och dagsprogram runt om i Glasriket fungerar. Som region vill man vara med att sätta Glasriket än tydligare på världskartan.

- Detta om något är ett bevis på att Glasriket lever. GAS 2020 kan bli ett perfekt gemensamt mål för besöksnäringen i Glasriket att arbeta tillsammans mot, säger Lessebo kommuns destinationsutvecklare Bodil Askencrantz. Glasbruken och glaset är ju självklart i fokus, men det ger ju också ringar på vattnet till besöksnäringen i hela området.

Just nu pågår ett intensivt arbete i Glasriket där kommuner och näring med stöd från regionerna arbetar tillsammans i en process för att utveckla Glasriket till en exportmogen destination. GAS 2020 kommer skapa positiv uppmärksamhet och ge Glasriket en möjlighet att visa upp sig som destination.

Senast uppdaterad: 18 oktober 2018
Publicerad: 18 oktober 2018 kl. 08.32

Kommunikation

  • Anna Tigerström - Kommunikations- och marknadschef
    Förvaltning/Avdelning: Kommunledningsförvaltningen
    Telefon: 0478-125 11 Mobil: 070-948 64 88 (endast för sms)
    E-post: anna.johanssontigerstrom@lessebo.se

Vill du skicka e-post till oss?

Personliga e-postadresser skapar vi med förnamn.efternamn@lessebo.se

Kontakt Lessebo kommun

Lessebo kommun
365 80 Lessebo

Telefon: 0478 - 125 00
E-post: kontaktcenter@lessebo.se