• Minimera Visa
  2020-05-29
  Eldningsförbud
  Eldningsförbud råder i Lessebo kommun och hela Kronobergs län från och med 30 maj ... Läs mer
 Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Samtal mellan kommun och näringsliv

Det går bra för näringslivet i Lessebo kommun just nu. Flera företag anställer och den starka basen av industriföretag har fått sällskap av flera företag inom besöksnäringen. Det finns samtidigt utmaningar i kompetensbrist, arbetslöshet och kommunikationer som kunde varit bättre. Under vecka 11 kommer politiker och tjänstemän från Lessebo kommun besöka flera av företagen i kommunen.

Varför företagsbesök under en speciell vecka?

- Vi träffar företag från kommunen under hela året och pratar om det som är aktuellt, säger Lillemor Karmenstad Grönholm, näringslivssamordnare på Lessebo kommun. Men genom att satsa extra en vecka så hoppas vi också på lyfta fram fler frågor kring näringslivet i vår kommun. Extra uppmärksamhet gör att fler blir medvetna om vilka bra företag vi har.

Lessebo kommun arbetar aktivt med näringslivsfrågor och förutom det samordnande arbetet som Lillemor Karmenstad Grönholm arbetar med finns en speciell destinationsutvecklare i Bodil Askencrantz som har fokus på besöksnäringen. I kommunens marknadsföringsarbete framhålls också att det i Lessebo kommun är nära, nära mellan arbete och fritid och nära till service och naturen.

- Om man som företag vill ha besök går det att höra av sig till mig, berättar Lillemor.

Det är en speciell kväll den 14 mars, vad händer då?

- Den 14 mars är det Näringslivskväll och då är alla företag i kommunen inbjudna till nätverkande och hyttsill i Kosta Glascenter, säger Lillemor Karmenstad Grönholm. En spännande punkt under kvällen är att årets företagare kommer utses av organisationen Företagarna. En annan intressant punkt är att vi gästas av Gustaf Rentzhog som är VD på Söderberg & Partners. Och så kommer några UF företag från kommunen finnas på plats och sälja från sina företag.

Näringslivskvällen startar klockan 18.00 och moderator för kvällen är Sara Almkvist från Ung Företagsamhet i Kronoberg.

Vad kan ett företag förvänta sig av kommunens näringslivskontor?

- Vi finns till för att ge service och vara kontaktyta in i kommunen, säger Lillemor. Vi arbetar med stöd och rådgivning och vi bevakar olika möjligheter som finns för företag i form av checkar och stöd. Inte minst för vi en dialog med företag så att hela Lessebo kommun ska bli en bättre plats att driva företag på.

Senast uppdaterad: 7 mars 2019
Publicerad: 7 mars 2019 kl. 14.25

Kommunikation

 • Olof Björkmarker - Kommunikations- och marknadschef
  Förvaltning/Avdelning: Kommunledningsförvaltningen
  Telefon: 0478-125 11 Mobil: 070-948 64 88

Vill du skicka e-post till oss?

Personliga e-postadresser skapar vi med förnamn.efternamn@lessebo.se

Kontakt Lessebo kommun

Lessebo kommun
Storgatan 78
365 31 Lessebo

Telefon: 0478 - 125 00
E-post: info@lessebo.se