Pappret firades av många

Den 31 augusti blev en stor familjedag i Lessebo när Lessebo Paper AB bjöd in till ett populärt öppet hus och Science Gym hade världspremiär.

Köerna var stundtals långa utanför pappersbruket i Lessebo med många nyfikna som ville se hur ett modernt pappersbruk är på insidan.

- Vi är jättenöjda med responsen och intresset för vår verksamhet, säger Eric Sigurdsson, VD på Lessebo Paper. Vi är stolta över vår produktion av finpapper idag och vi förvaltar ett arv som är fint att få fira nu under jubileumsåret.

Inne i tältet där Science Gym fanns var det många människor hela dagen som testade olika sätt att röra sig. Världspremiären förlöpte väl och invigningstalaren Carolina Klüft från Generation Pep kände sig hemma i Småland.

- Vi är så nöjda med premiären av Science Gym och Lessebo har verkligen visat att digital teknik kan generera rörelseglädje, säger Caroline Schough från Region Kronoberg och Maker tour – Mot nya höjder. Nu rullar det mobila Science Gym vidare till Stockholm och Pep-dagen i Hagaparken.

Även i Handpappersbruket och på Hembygdsmuseet var det fullt med besökare. Under hösten kommer Handpappersbruket vara öppet i Studieförbundet Vuxenskolans regi.

- Det känns bra att så många vill besöka Lessebo och fira att pappersproduktionen pågått i 300 år, säger Olof Björkmarker, kommunikations- och marknadschef på Lessebo kommun. Extra roligt är det att Lessebo gjort sig ett namn tidigare så att man valde att förlägga världspremiären av Science Gym i kommunen.

300-årsfirandet fortsätter under september. Det är nu klart att Kungaparet besöker Lessebo den 26 september. Det är Lessebo Paper AB och Lessebo kommun som bjudit in och som nu är glada för det kungliga besöket. Mer information om besöket kommer senare.

Senast uppdaterad: 2 september 2019
Publicerad: 2 september 2019 kl. 15.04

Kommunikation

  • Olof Björkmarker - Kommunikations- och marknadschef
    Förvaltning/Avdelning: Kommunledningsförvaltningen
    Telefon: 0478-125 11 Mobil: 070-948 64 88

Vill du skicka e-post till oss?

Personliga e-postadresser skapar vi med förnamn.efternamn@lessebo.se

Kontakt Lessebo kommun

Lessebo kommun
365 80 Lessebo

Telefon: 0478 - 125 00
E-post: kontaktcenter@lessebo.se