Kungaparet besöker Lessebo

På Lessebo Paper AB är Ebba Ingvarsson, Göran Johansson, Carina Jensen och Eric Sigurdsson redo för kungligt besök.

Lessebo pappersbruk firar 300års jubileum av tillstånd att tillverka papper, ett firande som H. M. Konung Carl XVI Gustaf och H. M. Drottning Silvia kommer att medverka i.

300-årsfirandet av pappersproduktionen i Lessebo fortsätter under september månad. Kungaparet besöker Lessebo den 26 september och på förmiddagen vid klockan 10.00 medverkar de i en ceremoni med firande. Allmänhet och media bjuds in till ceremonin som är i parken vid herrgården intill pappersbruket. Kom i god tid, uppmanas det från arrangörshåll.

Under dagen kommer kungaparet även att besöka på Lessebo Paper AB och Lessebo Handpappersbruk, men till skillnad från ceremonin är dessa programpunkter inte öppna för allmänheten.

På Lessebo Paper AB är planeringen för kungaparets besök i full fart och Göran Johansson som styrelseordförande ser fram emot kungaparets besök.

- Vi är glada att kungaparet hörsammade vår inbjudan och att de är intresserade både av den moderna produktion vi har idag och av den kulturhistoria som pappret bär med sig i Lessebo, säger Göran Johansson.

Det är Lessebo Paper AB och Lessebo kommun som står bakom inbjudan till hovet. Kungaparet har genom åren gjort flera besök i Lessebo kommun.

- Det är roligt att våra företag och vår historia är intressant för kungaparet. Vi har en unik tradition inom såväl glasproduktion som pappersproduktion värd att uppmärksamma, säger Lars Altgård, kommunstyrelsens ordförande i Lessebo kommun.

Firande

  • Tid: 26 september klockan 10.00 – kom i tid
  • Plats: Parken vid herrgården, Lessebo Paper, Storgatan 79 i Lessebo
Senast uppdaterad: 17 september 2019
Publicerad: 17 september 2019 kl. 08.53

Kommunikation

  • Olof Björkmarker - Kommunikations- och marknadschef
    Förvaltning/Avdelning: Kommunledningsförvaltningen
    Telefon: 0478-125 11 Mobil: 070-948 64 88

Vill du skicka e-post till oss?

Personliga e-postadresser skapar vi med förnamn.efternamn@lessebo.se

Kontakt Lessebo kommun

Lessebo kommun
365 80 Lessebo

Telefon: 0478 - 125 00
E-post: kontaktcenter@lessebo.se