Bredband – en framgångssaga i Lessebo kommun

Bredbandsutbyggnaden pågår just nu för fullt i Lessebo kommun. Med årets projekt beräknas kommunen nå det statligt uppsatta målet fem år före utsatt tid. Målet är att senast år 2025 nå en täckning för 98 procent av invånarna. Det innebär att man ska ha tillgång till bredband direkt eller i sin absoluta närhet. Hastigheten man räknar på är 1000 mbit/s. Redan i år beräknas alltså det målet uppnås i Lessebo kommun.

Listan på årets projekt är lång:
 • Skruv
 • Kosta
 • Ugnanäs
 • Ormeshaga
 • Skogsryd
 • Bökås
 • Skruvs by
 • Sävsjö

- Lessebo kommun har tillsammans med Wexnet arbetat målmedvetet för att driva på utbyggnaden av fiber, säger samhällsbyggnadschef Conny Axelsson. Bredband och snabbt internet är idag en självklarhet och vi är en modern kommun där man ska kunna nyttja alla de fördelar som internet ger. Det ska vara möjligt att bo utanför stan och kunna driva företag och leva sitt liv fullt uppkopplat.

- Utbyggnaden av fiber har varit en framgångssaga i Lessebo kommun, säger Goga Kushtrim som är kundansvarig och projektledare på Wexnet. I tätorterna har alla fastigheter möjlighet att koppla på sig på nätet. På landsbygden är ett stort antal fastigheter redan uppkopplade och med de projekten som är på gång kommer täckningen öka kraftigt.

Förutom ett bra samarbete mellan Lessebo kommun och Wexnet gynnas täckningen av att de allra flesta hushåll i Lessebo kommun finns i tätorterna.

I Kosta och Skruv räknar Wexnet med att arbetet drar igång senast i april respektive maj beroende på väder. Wexnet och Lessebo kommun samarbetar ofta om markarbeten. Det skedde senast i Lessebo där nedläggning av fiber kombinerades med arbeten för fjärrvärme och vattenledningar.

Senast uppdaterad: 20 februari 2020
Publicerad: 20 februari 2020 kl. 07.59

Kommunikation

 • Anna Tigerström - Kommunikations- och marknadschef
  Förvaltning/Avdelning: Kommunledningsförvaltningen
  Telefon: 0478-125 11 Mobil: 070-948 64 88 (endast för sms)
  E-post: anna.johanssontigerstrom@lessebo.se

Vill du skicka e-post till oss?

Personliga e-postadresser skapar vi med förnamn.efternamn@lessebo.se

Kontakt Lessebo kommun

Lessebo kommun
365 80 Lessebo

Telefon: 0478 - 125 00
E-post: kontaktcenter@lessebo.se