Corona: Detta kommer vi berätta

I Lessebo kommun finns i dagsläget ingen smittad person inom omsorgen. Däremot planerar kommunen för att det kommer att inträffa. All personal arbetar med en god hygien och tvättade händer. Förberedelser är gjorda genom planer och rutiner. Rätt skyddsutrustning används när misstänkta fall provtas.

- Vi är ödmjuka inför att vi ännu inte har någon person i omsorgen som drabbats av Corona, säger socialchef Annika Fröberg. Med tanke på spridningens omfattning så planerar vi för att det kommer att bli fall av smitta även i vår kommun.

När ett fall av smitta inträffar i omsorgen så kommer Lessebo kommun att meddela detta. Flera av enheterna inom omsorgen är små. För att värna den sjukes integritet som patient kommer därför Lessebo kommun inte att berätta vilken ort som den smittade personen finns på. Med tanke på de små enheterna kan det då vara möjligt att gissa sig fram till vem som är smittad. Med tanke på den uppmärksamhet som finns kring Corona kan det leda till men för den som drabbats av smittan.

- Ingen enhet har fler än 20 brukare och det finns enheter med färre än tio brukare, säger Annika Fröberg. Vi vet att det är många som är oroliga och vill veta mer om exakt var smittan finns. Vi hoppas på en förståelse för att vi vill skydda de äldre som finns inom omsorgen i Lessebo kommun.

Annika Fröberg kommer vara Lessebo kommuns talesperson i de frågor som rör smittade av Corona inom omsorgen.

Statistik om antalet bekräftat smittade bland befolkningen i allmänhet redovisas av Region Kronoberg som ansvarar för sjukvården i Kronobergs län.

Senast uppdaterad: 8 maj 2020
Publicerad: 8 maj 2020 kl. 11.03

Kommunikation

  • Anna Tigerström - Kommunikations- och marknadschef
    Förvaltning/Avdelning: Kommunledningsförvaltningen
    Telefon: 0478-125 11 Mobil: 070-948 64 88 (endast för sms)
    E-post: anna.johanssontigerstrom@lessebo.se

Vill du skicka e-post till oss?

Personliga e-postadresser skapar vi med förnamn.efternamn@lessebo.se

Kontakt Lessebo kommun

Lessebo kommun
365 80 Lessebo

Telefon: 0478 - 125 00
E-post: kontaktcenter@lessebo.se