Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Håll i, håll ut

Corona finns fortfarande runt om i samhället och så även i Lessebo kommun. Därför kommer ett antal frivilliga vara ute och informera samt att uppmana till att upprätthålla rekommendationerna.

FRG, Frivilliga resursgruppen, i Lessebo deltar sedan någon vecka tillbaka i den nationella kampanjen Håll i, håll ut som MSB, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap.

Under ett antal dagar den kommande månaden kommer personer från den frivilliga resursgruppen vara ute vid butiker i kommunens olika orter. Budskapen som man har med sig är Håll i – håll ut, Håll avstånd samt Tvätta händerna. I samband med detta delar man ut armband, måttband och våtservetter.

Kampanjen som pågår är nationell och pågår samtidigt i en mängd kommuner. Lessebo kommun har som ansvarig för den frivilliga resursgruppen lånat ut den till MSB.

Om FRG

FRG är en frivillig resurs som avlastar, förstärker och kompletterar olika delar inom kommunen vid kris och samhällsstörning. Resurserna inom FRG tillhör någon av de arton frivilliga försvarsorganisationerna och är utbildade, tränade och kvalitetssäkrade genom Sveriges Civilförsvarsförbund.

Senast uppdaterad: 10 september 2020
Publicerad: 10 september 2020 kl. 15.31

Lessebo i media

Kommunikation

  • Olof Björkmarker - Kommunikations- och marknadschef
    Förvaltning/Avdelning: Kommunledningsförvaltningen
    Telefon: 0478-125 11 Mobil: 070-948 64 88

Vill du skicka e-post till oss?

Personliga e-postadresser skapar vi med förnamn.efternamn@lessebo.se

Kontakt Lessebo kommun

Lessebo kommun
Storgatan 78
365 31 Lessebo

Telefon: 0478 - 125 00
E-post: info@lessebo.se