Fler husbilar till Glasriket

Bilden visar en sjö med glittrande sol. Den är tagen vid Gökaskratt i Hovmantorp.

Målet är att få fler husbilsturister till Glasriket. Antalet husbilar ökar kraftigt i Sverige och i Europa och kraven från besökarna likaså. I Glasriket finns flera intressanta destinationer, aktiviteter och ställen att äta gott på som passar för husbilsåkare.

AB Glasriket som är gemensamt bolag för de fyra kommunerna Emmaboda, Nybro, Uppvidinge och Lessebo ska nu med hjälp av tillväxtmedel från EU skapa en hållbar husbilsdestination.

- Att profilera just Glasriket som en husbilsdestination känns både klockrent och spännande, säger Mia Lundholm i ett pressmeddelande. Hon kommer vara projektledare på AB Glasriket.

Projektet skall stärka besöksnäringens kunskaper och insikter om kundgruppen husbilsägare. Kunskaper om vilka önskemål och behov husbilsägare har för att en destination, och ett besöksmål, skall bli attraktivt för husbilsresenären. Och på vilka sätt de skiljer sig från besökare som rester med personbil.

- För husbilsresenären så är verkligen själva resan en del av målet och det är verkligen magiskt att köra omkring i Glasriket, säger Mia Lundholm. Vacker natur, mysiga slingrande vägar, många sjöar och en stor bredd av spännande besöksmål. Ett perfekt område att upptäcka och njuta av.

Senast uppdaterad: 27 oktober 2020
Publicerad: 27 oktober 2020 kl. 14.07

Kommunikation

  • Olof Björkmarker - Kommunikations- och marknadschef
    Förvaltning/Avdelning: Kommunledningsförvaltningen
    Telefon: 0478-125 11 Mobil: 070-948 64 88

Vill du skicka e-post till oss?

Personliga e-postadresser skapar vi med förnamn.efternamn@lessebo.se

Kontakt Lessebo kommun

Lessebo kommun
365 80 Lessebo

Telefon: 0478 - 125 00
E-post: info@lessebo.se