Personalbrist: Förskola stängd

Vi vet att det finns corona runt om oss i samhället. Det är viktigt att du, liksom alla andra, tar ansvar för att inte föra smittan vidare. Det finns just nu smitta i Lessebo kommun.

- Lessebo kommun har stängt förskolan Askungen fram till och med fredag 18 december. Anledningen är att vi inte har tillräckligt med personal då flera är hemma sjuka. Vi vet också att en i personalen har bekräftad covid-19, säger utbildningschef Therese Linnér. Vårdnadshavare på förskolan har alla fått direkt information.

Lessebo kommun uppmanar alla att hålla extra koll på hur ni mår, hur dina barn och övriga i familjen mår.

Om smittspridning

Region Kronoberg ansvarar för sjukvården i Kronobergs län. Enligt deras information smittar coronavirus framförallt genom så kallad dropp- och kontaktsmitta. När en person nyser eller hostar bildas smittsamma droppar i luften. Då kan den som står nära bli smittad. Likaså kan viruset spridas via händerna, antingen via ytor eller efter kontakt med slemhinnor. Det är därför viktigt att hålla avstånd och tvätta händerna ofta.

Coronavirus smittar framför allt när man blir sjuk och har symtom. Det kan också vara smittsamt strax innan man börjar få symtom.

Tiden från det att man smittas tills man blir sjuk (inkubationstiden) varierar mellan 2 och 14 dagar, vanligast 5 dagar. Var vaksam på dessa symtom:

  • Feber
  • Muskel-och ledvärk
  • Snuva
  • Hosta
  • Halsont
  • Andningsbesvär
  • Bortfall av lukt- och smaksinne

Om symtom uppstår: Stanna hemma. Ta kontakt med vårdcentralen för provtagning.

Mer information om provtagning, hur Covid-19 fungerar och när du ska kontakta sjukvården finns på www.1177.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Aktuell information från Lessebo kommun finns på www.lessebo.se/corona Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Senast uppdaterad: 15 december 2020
Publicerad: 15 december 2020 kl. 11.39

Kommunikation

  • Anna Tigerström - Kommunikations- och marknadschef
    Förvaltning/Avdelning: Kommunledningsförvaltningen
    Telefon: 0478-125 11 Mobil: 070-948 64 88 (endast för sms)
    E-post: anna.johanssontigerstrom@lessebo.se

Vill du skicka e-post till oss?

Personliga e-postadresser skapar vi med förnamn.efternamn@lessebo.se

Kontakt Lessebo kommun

Lessebo kommun
365 80 Lessebo

Telefon: 0478 - 125 00
E-post: kontaktcenter@lessebo.se