Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Feriejobb som ung kommunutvecklare

Syntolkning: En bild på en kaffekopp som står på lite papper. På pappret står det skrivet: "Dröm stort".

Vill du vara med och förändra Lessebo kommun? Sök feriejobb som kommunutvecklare.

Nu kan du som är född 2003, 2004 och 2005 och som är folkbokförd i Lessebo kommun söka feriejobb som ung kommunutvecklare. Lessebo kommun behöver hjälp att göra kommunen till en bättre plats för unga att leva på, vi vill höra era tankar och få ert perspektiv på kommunen.

Vi kommer därför i sommar att anställa ett antal ungdomar i syfte att skapa förändring!

Vad innebär feriejobbet som ung kommunutvecklare?

I feriejobbet som ung kommunutvecklare kommer du att få träffa politiker och tjänstemän som jobbar i kommunen, du kommer få reda på hur en kommun fungerar, få möjligheten att välja mellan olika uppdrag att undersöka och skriva om samt lära dig mer om rapportskrivande.
Syftet med feriejobbet som ung kommunutvecklare är att du ska komma med idéer på hur kommunen kan bli bättre inom olika områden med fokus på unga. Du kommer att få undersöka ett visst område, utföra intervjuer för att samla in data, skriva en rapport med förbättringsförslag samt presentera detta för våra politiker.

Vad finns det för krav på mig som ung kommunutvecklare?

För att passa in i rollen som ung kommunutvecklare krävs det att du har ett intresse för att skriva. Det krävs också att du är nyfiken och har ett intresse för att undersöka saker. Ett krav är även förmågan att kunna arbeta självständigt och ta ansvar för ditt arbete. Du kommer att få handledning i ditt skrivande men du behöver samtidigt kunna driva ditt arbete framåt på egen hand.

Hur går ansökan till?

Du skickar din ansökan till feriejobb@lessebo.se. I din ansökan ska du skriva en kort information om dig själv och varför just du ska få feriejobbet som ung kommunutvecklare. I din ansökan skriver du ditt namn, adress, telefonnummer, personnummer samt önskemål om ferieperioder. Ansök senast den 9 april.

Vad får jag i lön?

Lön enligt avtal för feriejobb, det vill säga 61,50 kr/timmen + semesterersättning. Du omfattas vidare av samma bestämmelser som Lessebo kommuns övriga feriejobb i form av ferieperioder, tidredovisning, regler och riktlinjer med mera. Mer information hittar du på kommunens feriesida: www.lessebo.se/feriejobblänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vi ser fram emot din ansökan!

Senast uppdaterad: 22 mars 2021
Publicerad: 22 mars 2021 kl. 14.23

Kommunikation

  • Olof Björkmarker - Kommunikations- och marknadschef
    Förvaltning/Avdelning: Kommunledningsförvaltningen
    Telefon: 0478-125 11 Mobil: 070-948 64 88

Vill du skicka e-post till oss?

Personliga e-postadresser skapar vi med förnamn.efternamn@lessebo.se

Kontakt Lessebo kommun

Lessebo kommun
Storgatan 78
365 31 Lessebo

Telefon: 0478 - 125 00
E-post: info@lessebo.se