Skattereduktion för grön teknik

Syntolkning: Ett hustak med solceller på.

Du vet väl om att du från och med 1 januari 2021 kan få skattereduktion för delar av kostnaden om du anlitar ett företag för att installera grön teknik? Denna text publicerades första gången i Kommunnytt som delas ut i brevlådan hos alla invånare i Lessebo kommun.

Du vet väl om att du från och med 1 januari 2021 kan få skattereduktion för delar av kostnaden om du anlitar ett företag för att installera grön teknik?

Avdraget får vara högst 15 procent för installation av solceller och 50 procent vid installation av system för lagring av egenproducerad el eller av laddningspunkt för elfordon. Det är endast arbete och material som ger rätt till avdrag, och du kan få som mest 50 000 kronor i skattereduktion för installation av grön teknik per år. Tänk också på att företaget du anlitar måste vara godkänt för F-skatt för att kunna få utbetalning för grön teknik.

Går du i tankar på att skaffa solceller? Eller kanske en hybridbil eller elbil? Kontakta då kommunens energi- och klimatrådgivare så hjälper han dig genom att svara på dina frågor eller funderingar.

Senast uppdaterad: 24 maj 2021
Publicerad: 24 maj 2021 kl. 13.14

Energi- och klimatrådgivning

  • Svante Möller - Miljö- och hållbarhetsstrateg

    Ansvarsområde: Energi- och klimatrådgivning, skyddsjakt, miljö- och hållbarhetsfrågor
    Telefon: 0478-126 00

Vill du skicka e-post till oss?

Personliga e-postadresser skapar vi med förnamn.efternamn@lessebo.se

Kontakt Lessebo kommun

Lessebo kommun
365 80 Lessebo

Telefon: 0478 - 125 00
E-post: info@lessebo.se