Trygghetskameror

Syntolkning: Gallergrind med kedja och hänglås.

Lessebo kommun planerar för kamerabevakning av skolbyggnader. Idag finns utvändiga kameror på högstadieskolan Bikupan och nu planeras även kameror på Lustigkulla skola i Kosta och på Kvarndammskolan i Hovmantorp. Ansökan om tillstånd för kamerorna kommer nu att göras.

- Syftet med kamerorna är att förebygga skadegörelse på skolbyggnaderna och på området kring dem, säger beredskap- och säkerhetssamordnare Patrik Itzel. Förhoppningsvis kan kamerorna avskräcka från att förstöra och om det ändå sker så ger det oss bättre möjligheter att identifiera de som utför skadegörelsen.

Det kommer även upp kameror på tågstationerna i Lessebo och Hovmantorp. Det är platser där många passerar och där det finns ett identifierat behov av trygghetsskapande åtgärder.

Det begås få brott i Lessebo kommun men varje skadegörelse eller anmält brott är ett för mycket och genom en satsning på kameror hoppas Lessebo kommun på minskad skadegörelse. Engagemanget från kommunens invånare är viktigt och de vuxenvandrare som är ute på kvällar och helger gör en bra insats. Patrik Itzel menar att det samtidigt finns möjlighet för fler vuxna som vill bidra genom sin närvaro i kommunens orter.

Senast uppdaterad: 25 maj 2021
Publicerad: 25 maj 2021 kl. 08.31

Kommunikation

  • Anna Tigerström - Kommunikations- och marknadschef
    Förvaltning/Avdelning: Kommunledningsförvaltningen
    Telefon: 0478-125 11 Mobil: 070-948 64 88 (endast för sms)
    E-post: anna.johanssontigerstrom@lessebo.se

Vill du skicka e-post till oss?

Personliga e-postadresser skapar vi med förnamn.efternamn@lessebo.se

Kontakt Lessebo kommun

Lessebo kommun
365 80 Lessebo

Telefon: 0478 - 125 00
E-post: kontaktcenter@lessebo.se