10 procent funderar på att sälja sitt ödehus

Syntolkning: Bild på stenmur utmed en grusväg. Stenarna är stora och beklädda med mossa.

I den inventering som Lessebo kommuns genomförde kring ödehus hittades cirka 160 fastigheter på landsbygden. Under våren skickades ett vykort ut med information om att Lessebo kommun har gjort inventeringen och att syftet är att fler ska kunna uppfylla sin dröm på landet.

- Drömmen om att bo på landet är uppenbart stor. Vi har fått ett otroligt gensvar från människor som vill flytta ut på landet och ska skapa sin dröm, säger näringslivschef Karin Bååth som är en del av Lessebo kommuns inflyttarteam som arbetar med ödehus.

Nu har en rundringning gjorts till cirka 100 personer på listan och ett tiotal meddelar att de funderar på att sälja. Det är också så att ett 40-tal fastigheter har plockats bort från listan då ägarna använder eller planerar att använda sina hus.

- Av de vi pratat med så är det runt 10 procent som ändå funderar på att sälja sitt hus, säger Karin Bååth. Från Lessebo kommuns sida vill vi såklart gärna se fastboende i husen så det lyser i fönstren året om. Samtidigt är det också glädjande att höra att så många faktiskt vill sälja sina hus. Vi vet att de miljöer som vi har på landsbygden i vår kommun och den tystnad som finns där lockar många.

Arbetet med ödehus är både en del av Lessebo kommuns strävan att bli fler invånare men också ett exempel på landsbygdsutveckling och att skapa en levande landsbygd.

Läs mer om arbetet på www.lessebo.se/odehus Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Senast uppdaterad: 13 oktober 2021
Publicerad: 13 oktober 2021 kl. 12.45

Kommunikation

  • Olof Björkmarker - Kommunikations- och marknadschef
    Förvaltning/Avdelning: Kommunledningsförvaltningen
    Telefon: 0478-125 11 Mobil: 070-948 64 88

Vill du skicka e-post till oss?

Personliga e-postadresser skapar vi med förnamn.efternamn@lessebo.se

Kontakt Lessebo kommun

Lessebo kommun
365 80 Lessebo

Telefon: 0478 - 125 00
E-post: info@lessebo.se