Tekniska museet kommer till Lessebo

Syntolkning: Två personer håller sina händer över en blank skiva och det kommer fram färger i skivan. I bildmontaget står det "Sjukt smart - Innovation i kampen mot corona".

Nu kommer eleverna i Lessebo kommun att kunna besöka utställningen ”Sjukt smart – innovation i kampen mot corona” som är framtagen av Tekniska museet. I samarbete med Maker Tour – Mot nya höjder får eleverna pröva etiska frågeställningar och uppdrag att lösa efter besök på utställningen.

Utställningen kommer finnas på Lessebo gymnasium och invigs den 26 november. Utställningen finns i Lessebo till och med februari 2022. Lessebo kommun arbetar med att föra skola och näringsliv närmre samman och utställningen som arbetar med innovation är en del i det arbetet.

- Utställningen är öppen för elever från årskurs 4 och uppåt, berättar Cecilia Stavert och Jonas Modig Rosberg på barn- och utbildningsförvaltningen som är med och samordnar utställningen.

Tekniska museet tog fram utställningen våren 2021 och museet själva vill lyfta fram den kreativitet som förekommit under pandemin. En förhoppning från museet är både att utställningen kan fungera som en samtidsdokumentation av pandemin men också ett verktyg för att samtala om svåra frågor.

- Sjukt smart har turnerat runt bland skolor med Tekniska museets mobila verksamhet Maker Tour. Vi är så glada att vi nu kunnat ta hem utställningen till Kronoberg där elever i Lessebo får möjlighet att besöka utställningen, säger Malin Wass och Caroline Schough som är projektledare för Maker Tour – Mot nya höjder. Eleverna som går i årskurs 4-9 kommer också få med sig ett Makeruppdrag att ta med hem till sitt klassrum.

I Lessebo kommun finns flera lärare och skolor som arbetat med de utmaningar som Maker Tour – Mot nya höjder tagit fram. Sommaren 2019 genomfördes ett Science Gym i Lessebo när Maker Tour – Mot nya höjders tillsammans med Generation Pep, Region Kronoberg och Funkibator hade Sverigepremiär för sitt gemensamma koncept.

Om Maker Tour – Mot nya höjder

Maker Tour – Mot nya höjder är ett undervisningskoncept i Kronoberg som ökar elevers intresse för naturvetenskap, teknik och matematik. Konceptet startade 2014 och engagerar idag flera tusen elever med kluriga makeruppdrag, utmaningar och den uppskattade Makerbussen som besöker skolan – helt kostnadsfritt. Läs mer på motnyahojder.com.

Senast uppdaterad: 29 november 2021
Publicerad: 22 november 2021 kl. 10.55

Kommunikation

  • Anna Tigerström - Kommunikations- och marknadschef
    Förvaltning/Avdelning: Kommunledningsförvaltningen
    Telefon: 0478-125 11 Mobil: 070-948 64 88 (endast för sms)
    E-post: anna.johanssontigerstrom@lessebo.se

Vill du skicka e-post till oss?

Personliga e-postadresser skapar vi med förnamn.efternamn@lessebo.se

Kontakt Lessebo kommun

Lessebo kommun
365 80 Lessebo

Telefon: 0478 - 125 00
E-post: kontaktcenter@lessebo.se