Lyckad mässa för gymnasieelever

Syntolkning: En beige tegelbyggnad med vit plåt vid taket. Till höger en skylt med texten "Gymnasieskola Introduktionsprogrammet".

Lessebo utbildningscentrum genomförde den 18 november sin årliga Framtids- och inspirationsmässa. Temat framtidsvalet handlar om att hjälpa eleverna att hitta rätt utbildningar och yrken.

- Vi hade en bra kombination av branscher, arbetsgivare och utbildningar på plats, berättar Daniel Abrehe, studie- och yrkesvägledare. Den bästa mässan hittills tycker jag!

Medverkade på mässan gjorde bland annat representanter för LRF (Lantbrukarnas Riksförbund), TYA (Transportfackens Yrkes och Arbetsmiljönämnd), Destination Kosta, EPIC, Teknikcollege samt Lessebo kommuns måltidsorganisation och representanter för vård och omsorg.

Syftet med dagen är att eleverna ska bli bättre rustade och medvetna om vilka krav på kompetens det finns och hur de olika branscherna fungerar. Branscherna delar med sig av sina förhoppningar, villkor, möjligheter och rekryteringsbehov.

Några skolor som fanns på plats var Vilhelm Mobergsgymnasiet, Växjö Fria Fordonsgymnasie och Wasaskolan. Dagen avslutades med en kort sammanfattning av Angelica Karlsson, kommunalråd i Lessebo kommun.

Senast uppdaterad: 23 november 2021
Publicerad: 23 november 2021 kl. 08.31

Kommunikation

  • Anna Tigerström - Kommunikations- och marknadschef
    Förvaltning/Avdelning: Kommunledningsförvaltningen
    Telefon: 0478-125 11 Mobil: 070-948 64 88 (endast för sms)
    E-post: anna.johanssontigerstrom@lessebo.se

Vill du skicka e-post till oss?

Personliga e-postadresser skapar vi med förnamn.efternamn@lessebo.se

Kontakt Lessebo kommun

Lessebo kommun
365 80 Lessebo

Telefon: 0478 - 125 00
E-post: kontaktcenter@lessebo.se