En allmän vädjan: Håll barn hemma från förskolan om det går

Syntolkning: En orange bakgrund med texten Corona Covid-19.

Lessebo kommun vädjar till de föräldrar som har möjlighet att från den 24 januari och två veckor framåt lösa barnomsorg på annat sätt. Detta beroende på att det är svårt att bemanna våra förskolor just nu. Meddela din förskola om ni en eller flera dagar inte kommer lämna era barn på förskolan.

Det är just nu väldigt många i samhället som inte kan gå till jobbet för att de själva är sjuka eller att någon anhörig har corona. Det gäller också i förskolorna i Lessebo kommun vilket gör att det redan idag kan vara en annan pedagog än vanligt som möter ditt barn.

- Alla som är beroende av barnomsorgen är såklart välkomna att fortsatt lämna sina barn i förskolan, säger utbildningschef Therese Linnér. Vi ber om hjälp för att kunna vara säkra på att vi kan bedriva verksamhet för de som har samhällsviktiga jobb och för att försöka undvika hel nedstängning av någon förskola.

I dagsläget är ingen förskola i Lessebo kommun stängd. Men om det inträffa kommer kommunen organisera förskola för de som har föräldrar med samhällsviktiga jobb.

Avgiften kommer reduceras för de vårdnadshavare som en eller flera dagar inte nyttjar förskoleplats. Beslutet om avgiftsreducering gäller för perioden 2022-01-24 till och med 2022-02-04.

Läs mer om samhällsviktiga jobb på www.lessebo.se/corona.

Senast uppdaterad: 20 januari 2022
Publicerad: 20 januari 2022 kl. 14.09

Kommunikation

  • Anna Tigerström - Kommunikations- och marknadschef
    Förvaltning/Avdelning: Kommunledningsförvaltningen
    Telefon: 0478-125 11 Mobil: 070-948 64 88 (endast för sms)
    E-post: anna.johanssontigerstrom@lessebo.se

Vill du skicka e-post till oss?

Personliga e-postadresser skapar vi med förnamn.efternamn@lessebo.se

Kontakt Lessebo kommun

Lessebo kommun
365 80 Lessebo

Telefon: 0478 - 125 00
E-post: kontaktcenter@lessebo.se