Daglig verksamhet

I vårens Kommunnytt fanns information med om daglig verksamhet och alla de aktiviteter som sker där. Tidningen Kommunnytt delas ut till alla hushåll i Lessebo kommun.

Vilka är vi som jobbar på Daglig verksamhet?

Daglig verksamhet i Lessebo ger en meningsfull sysselsättning för personer inom LSS. Det är till för personer som har en funktionsnedsättning. I Lessebo finns runt 25 arbetstagare som deltar i Daglig verksamhet. Man kan delta från att man går ut skolan till att man går i pension. En del bor i gruppbostad, andra i boende inom servicebostad eller så bor man ute i samhället i egen lägenhet.

Sammanlagt finns det 6 tjänster inom Daglig verksamhet. Arbetsledarna försöker att hitta arbetsuppgifter som är individanpassad för olika personer. Det ska vara ett utvecklande, rehabiliterande och meningsfullt arbete.

Hör vad personalen och arbetsdeltagarna själva berättar om vad de gör på dagarna:

"På daglig verksamhet erbjuder vi många olika aktiviteter som anpassas utefter brukarens behov. En av dem är till exempel att vi hjälper en del av kommunens olika verksamheter med att köra återvinning till tippen. Vi hjälper lokala föreningar och företag med viss inomhus skötsel men även utomhus, så som räfsning, klippning av träd, skottning och städning. Några av oss åker även ut till stallet och tar hand om djuren så som matning och mockning. Några arbetslag bakar och lagar mat två gånger i veckan.

Det finns även möjlighet att köpa olika alster som görs på daglig verksamhet så som betongsaker, tygkassar, barnmössor, tändblock och reflex tofsar. I januari startade vi upp café i kommunhuset. Vi driver det själva och tycker att det är jätteroligt. Här säljer vi bland annat frallor, kaffe och kakor och tar upp beställningar till olika möten.”

Senast uppdaterad: 26 juli 2022
Publicerad: 26 juli 2022 kl. 08.00

Kommunikation

  • Anna Tigerström - Kommunikations- och marknadschef
    Förvaltning/Avdelning: Kommunledningsförvaltningen
    Telefon: 0478-125 11 Mobil: 070-948 64 88 (endast för sms)
    E-post: anna.johanssontigerstrom@lessebo.se

Vill du skicka e-post till oss?

Personliga e-postadresser skapar vi med förnamn.efternamn@lessebo.se

Kontakt Lessebo kommun

Lessebo kommun
365 80 Lessebo

Telefon: 0478 - 125 00
E-post: kontaktcenter@lessebo.se