Glasrikets webb prisad

Syntolkning: På en bakgrund av mörkare trä ligger en blomma, ett diplom och en bild på webbplatsen glasriket.se

Glasrikets nya webbplats lanserades sommaren 2021 och innehöll förutom ny design nya funktioner som reseplanerare. Nu har sidan fått Publishingpriset i kategorin destinationer. Övrig nominerad var till exempel en sajt för Swedish Lapland.

Sidan är ett samarbete mellan Destination Glasriket och byrån Kreation i Kalmar.

- Det är en stor ära att vara nominerad så Destination Glasriket tog i samråd med Kalmar Kreation beslutet att åka till Berns i Stockholm för att närvara vid prisutdelningen som genomfördes 9 november, säger Mia Lundholm som arbetar som projektledare på Destination Glasriket. Skulle det vara som så att det skulle bli Glasriket som hade ropats upp som vinnare så hade jag aldrig förlåtit mig själv om vi inte hade varit på plats.

I sin motivering lyfte man fram just mobilanpassningen på glasriket.se vilket är av stor vikt då de allra flesta surfar på nätet med sina smarta telefoner idag. Även design och innehåll var faktorer som ledde till guldplatsen strax före Road trips i Swedish Lapland som plockade hem silverplatsen.

- För en destination på landsbygden är det väldigt värdefullt att få all form av strålkastarljus på sig, säger Mia Lundholm.Alla som varit inblandade i hemsidan för Glasriket är både stolta över vinsten och gläds åt att Glasriket har en hemsida som fått pris för både sin användbarhet och utseende. Man ser fram emot att den tack vara lite extra strålkastarljus skall inspirera och locka ännu fler till Glasriket.

Webbplatsen är ingång för besökare och turister som besöker Lessebo kommun. Den sida som idag heter lessebo.se/uppleva kommer avvecklas till förmån för Glasrikets sida.

Senast uppdaterad: 15 november 2022
Publicerad: 15 november 2022 kl. 11.39

Kommunikation

  • Anna Tigerström - Kommunikations- och marknadschef
    Förvaltning/Avdelning: Kommunledningsförvaltningen
    Telefon: 0478-125 11 Mobil: 070-948 64 88 (endast för sms)
    E-post: anna.johanssontigerstrom@lessebo.se

Vill du skicka e-post till oss?

Personliga e-postadresser skapar vi med förnamn.efternamn@lessebo.se

Kontakt Lessebo kommun

Lessebo kommun
365 80 Lessebo

Telefon: 0478 - 125 00
E-post: kontaktcenter@lessebo.se