Mycket på gång i Strömbergshyttan

Syntolkning: Ett bildmontage med en byggnad i svart trä och vita detaljer. På huset en oval skylt med texten "Mickas". Inklippt till vänster en bild på en större utomhus-skylt med röd bas och texten "På gång i Strömbergshyttan". På skylten finns två bilder varav en är på en cykel med cyklist i skogen samt en bild med en blå picknickfilt med mat på.

I Strömbergshyttan mellan Lessebo och Hovmantorp ligger Mickas Blommor och Inredning – en butik som erbjuder blommor, heminredning och numera också kläder.

Nyligen gjorde Lessebo kommun besök hos företag i Strömbergshyttan för att prata mer om vilka utvecklingsmöjligheter som finns. Det är mycket positivt att Strömbergshyttan har börjat få ett nytt liv med kreativa entreprenörer - och fler är på gång.

Marcus Funkert med familj som nyligen har flyttat till Strömbergshyttan från Tyskland. I Röda Huset erbjuder de boende till turister och nu planerar familjen att starta ett café och butik för att komplettera verksamheten. Marcus har ett förflutet inom byggbranschen och har renoverat huset själv, han planerar även att starta egen firma som hantverkare.

I Strömbergshyttan finns även Miljöverkstan samt inredningsbutiken KA Design. I skidbacken kan man numera även köra mountainbike på bana.

Senast uppdaterad: 28 november 2022
Publicerad: 28 november 2022 kl. 11.23

Kommunikation

  • Olof Björkmarker - Kommunikations- och marknadschef
    Förvaltning/Avdelning: Kommunledningsförvaltningen
    Telefon: 0478-125 11 Mobil: 070-948 64 88

Vill du skicka e-post till oss?

Personliga e-postadresser skapar vi med förnamn.efternamn@lessebo.se

Kontakt Lessebo kommun

Lessebo kommun
365 80 Lessebo

Telefon: 0478 - 125 00
E-post: kontaktcenter@lessebo.se