Bli Familjekompis

Bli Familjekompis och få nya erfarenheter och vänner. Är du nyfiken på andra människor? Nu söker vi familjer från olika kulturer som på ett enkelt sätt vill lära känna varandra genom Familjekompis.

Information på ukrainska:

Kronoberg Cares для вас, хто приїхав з України відповідно до директиви про масове переміщення. Ви можете отримати підтримку, щоб вивчити шведську мову та наблизитися до роботи чи навчання. Ми розташовані в кількох муніципалітетах; Векше, Юнгбю, Ельмхульт, Алвеста, Лессебо, Упвідінг і Тінгсрід. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Genom ‎Familjekompis kan familjer som är nya i Sverige lära känna familjer som bott här länge. ‎Familjekompis för samman familjer med olika bakgrund och ger på så sätt familjemedlemmarna nya perspektiv. Gemensamma upplevelser med skratt och lek kan göra att en ny vänskap ‎växer fram.

Vem kan bli Familjekompis?

Alla kan bli Familjekompis. Alltifrån den stora familjen med många barn till det mindre hushållet utan barn. Det kräver inga förkunskaper. Ni behöver bara vara öppna för att lära känna en ny familj.

Hur fungerar det?

När ni anmält er matchas ni ihop med en annan familj utifrån intressen och barnens ålder. Därefter bjuds ni in till en första träff då ni får möjlighet att lära känna varandra. Därefter bestämmer ni själva hur, var och när ni ska träffas igen.

Om projektet Familjekompis

Familjekompis hjälper familjer som är nya i Sverige att integrera sig i det svenska samhället och familjer som är etablerade i Sverige att lära känna andra kulturer bättre. Projektmedel till Familjekompis kommer från Växjö kommun och projektet Kronoberg Cares som är finansierat av Europeiska socialfonden, ESF. Projektet har som mål att genomföra sociala aktiviteter i form av familjekontakter mellan svenska familjer och familjer som flytt från kriget i Ukraina. Det kommer att vara vårt fokus för projektet men vi vill även fortsätta att erbjuda alla familjer som är nya i Sverige möjligheten att vara med.

Senast uppdaterad: 15 mars 2023
Publicerad: 15 mars 2023 kl. 09.39

Kommunikation

  • Anna Tigerström - Kommunikations- och marknadschef
    Förvaltning/Avdelning: Kommunledningsförvaltningen
    Telefon: 0478-125 11 Mobil: 070-948 64 88 (endast för sms)
    E-post: anna.johanssontigerstrom@lessebo.se

Vill du skicka e-post till oss?

Personliga e-postadresser skapar vi med förnamn.efternamn@lessebo.se

Kontakt Lessebo kommun

Lessebo kommun
365 80 Lessebo

Telefon: 0478 - 125 00
E-post: kontaktcenter@lessebo.se