Sommarkort för unga 2023

Sista dag att boka sommarlovskort är 24 april 2023! Som ung i Lessebo kommun kommer du i sommar att kunna resa fritt med Sommarlovskortet i Kronobergs län. Det är kommunstyrelsen i Lessebo som beslutat att erbjuda ett sommarlovskort till en egenkostnad om 100 kronor.

Du som får erbjudande om att köpa kortet är folkbokförd i Lessebo kommun och är född mellan 2005 och 2010.

Nu finns möjligheten att få sommarlovskortet i länstrafikens app!

 • Sista dag att boka är den 24 april 2023. Bokning sker genom betalning via Swish, ni ska i meddelanderutan ange personnummer på barnet, ni ska även ange om ni önskar kortet via länstrafikens app eller fysiskt kort, det räcker att skriva app eller kort i meddelanderutan. Önskar ni kortet via app ska mobilnumret som är registrerat i länstrafikens app anges vid swishbetalningen.
 • Ni måste registrera mobilnumret i länstrafikens app innan ni bokar sommarlovskortet, annars kan inte biljetten kopplas till ert mobilnummer.
 • Swishnummer: 123-611 81 60
 • Vi tar endast emot swishbetalning.

Så här får du kortet

 • Du som går i åk 6 kommer att få information om när du kan hämta ut kortet hos administratören på din skola. Du måste följa instruktionerna ovan för att boka ditt sommarlovskort.

 • Du som går i åk 7 - 9 på Bikupan kommer att få information om vilket datum du kan hämta ut kortet. Du måste följa instruktionerna ovan för att boka ditt sommarlovskort.

 • Övriga berättigade födda 2005 till 2010, hänvisas till att ansöka om sommarlovskortet genom swishköp senast den 24/4. Swishnummer, 123-611 81 60 varefter kortet kan hämtas i kommunens reception mellan den 30/5 – 14/6. Ni ska ange personnummer på barnet, ni ska även ange om ni önskar kortet via länstrafikens app eller fysiskt kort, det räcker att skriva app eller kort i meddelanderutan. Önskar ni kortet via app ska mobilnumret som är registrerat i appen anges. Swishhistorik ska kunna uppvisas vid uthämtning av kort.

Om sommarlovskortet

Sommarlovskortet gäller för resor i allmän kollektivtrafik i Kronobergs län, med buss och tåg, dygnet runt 15/6 – 15/8. Kortet gäller inte för resor med närtrafik eller kompletteringstrafik.

Med ditt Sommarlovskort får du möjlighet att göra saker runt om i länet eller helt enkelt ta dig till och från sommarjobbet. Vi har över 3000 hållplatser i Kronobergs län och 74 buss- och tåglinjer att välja bland.

Sommarlovskortet gäller för resor med buss och tåg inom Kronobergs län. Kortet gäller för en person, kortet är personligt. Sommarlovskortet gäller inte för resa i annat län.

För att kunna ha sommarlovsbiljetten i Länstrafiken Kronobergs app gäller följande:

 1. Ladda ner reseappen. Hämta reseappen i App Store eller på Google Play. Sök på Länstrafiken Kronoberg. Appen ska laddas ner på telefonen som barnet ska använda.

 2. Registrera ditt mobilnummer i appen. Gå in i reseappen och tryck på Mer - Mina detaljer och registrera in ditt mobilnummer.
 1. När du har fått din sommarlovsbiljett så syns den under Biljetter.

 2. Aztec-koden ska blippas på bussen och visas på tåget för tågvärden.
Senast uppdaterad: 19 april 2023
Publicerad: 19 april 2023 kl. 08.00

Kommunikation

 • Anna Tigerström - Kommunikations- och marknadschef
  Förvaltning/Avdelning: Kommunledningsförvaltningen
  Telefon: 0478-125 11 Mobil: 070-948 64 88 (endast för sms)
  E-post: anna.johanssontigerstrom@lessebo.se

Vill du skicka e-post till oss?

Personliga e-postadresser skapar vi med förnamn.efternamn@lessebo.se

Kontakt Lessebo kommun

Lessebo kommun
365 80 Lessebo

Telefon: 0478 - 125 00
E-post: kontaktcenter@lessebo.se