Seniorbostäder 55+ hyrs ut

Syntolkning: bilden visar foajén på seniorbostad Granvägen i Kosta. Foajén har två plan med grått stengolv på plan 1 och ett stort fönster på plan 2. Det finns stolar och ett bord i utrymmet.

Lessebohus äger och förvaltar lägenheter på alla orter i Lessebo kommun. Ett mål i företaget är att tillhandahålla attraktiva bostäder för alla önskemål. Just för seniorer från 55+ finns det bostäder med bra läge och med närhet till kollektivtrafik. Det ska vara ett enkelt och bekvämt alternativ för den aktiva och friska senioren och samtidigt ett boende att kunna åldras i.

Lessebohus seniorboenden är vanliga lägenheter och ingår inte i kategorin ”särskilda boenden”. Det innebär att det inte behövs ett beslut från någon myndighetshandläggare för att få hyra någon av dessa lägenheter. Det enda kravet är att man har fyllt 55 år och är registrerad som sökande av lägenhet i lägenhetskön.
Lessebohus har idag bra lägenheter som är anpassade för ökad tillgänglighet och trivsel på alla orter. Bland annat finns det inga trösklar, det är större badrum och dörrar med tillräcklig bredd för rollator eller rullstol. Alla seniorboenden har bredband och uppkoppling via Wexnet och som hyresgäst väljer du själv vilken leverantör du vill ha.

Letar du seniorbostad?

Det finns lägenheter i varje ort:

 • Hovmantorp - Kvarteret Bore
 • Lessebo – Vikingagatan 1
 • Kosta – Granvägen
 • Skruv – Storgatan 45

Vill du veta mer? Kontakta Lessebohus på 0478-128 20, alla vardagar mellan kl. 9-12.

Senast uppdaterad: 12 maj 2023
Publicerad: 12 maj 2023 kl. 13.47

Kommunikation

 • Anna Tigerström - Kommunikations- och marknadschef
  Förvaltning/Avdelning: Kommunledningsförvaltningen
  Telefon: 0478-125 11 Mobil: 070-948 64 88 (endast för sms)
  E-post: anna.johanssontigerstrom@lessebo.se

Vill du skicka e-post till oss?

Personliga e-postadresser skapar vi med förnamn.efternamn@lessebo.se

Kontakt Lessebo kommun

Lessebo kommun
365 80 Lessebo

Telefon: 0478 - 125 00
E-post: kontaktcenter@lessebo.se