Sommarlovskul med Gjelan och Johannes

Gjelan Shefkija och Johannes Lindblom står utanför Kulturhuset i Lessebo. Foto.

Till och med vecka 31 ordnar Lessebo kommun sommarlovsaktiviteter varje vardag för barn och unga. Gjelan Shefkija och Johannes Lindblom är två av de feriepraktikanter som håller i aktiviteterna.

Under sju sommarveckor finns totalt ett 50-tal olika aktiviteter att välja mellan för barn och unga från lågstadiet till och med högstadiet. Allt från sommarlekar och sommarmys på bibblan, till gym, minigolf och utflykter till bland annat Växjö och Kalmar.

Gjelan Shefkija, 18 år, och Johannes Lindblom, 17 år, är två av de feriepraktikanter som har jobbat som ledare för sommarlovsaktiviteterna. De har varit med på bland annat en badutflykt till Kalmar, de har arrangerat tävlingar vid hinderbanan i Hovmantorp och så hänger de på Kulturhuset i Lessebo där de hjälper till med olika aktiviteter och spel.

Johannes tycker att det är viktigt att det finns något att göra för barnen under sommaren:

– Hela grejen är att skapa en trygg plats för dem. Alla kanske inte har det så bra hemma men då kan de komma hit och ha kul några timmar.

De senaste veckorna har det varit ostadigt väder och då har det varit svårt att locka folk till utomhusaktiviteterna. Men det går också utmärkt att komma till Kulturhuset i Lessebo och pyssla eller spela spel, pingis eller datorspel. Gjelan Shefkija tycker att det är kul och givande att hjälpa till med aktiviteter för barn:

– Jag har lärt känna dem nu och vet vad de vill. De lyssnar på en och går inte runt och tramsar. Så det har varit väldigt kul. Jag kan tänka mig att jobba med barn och unga i framtiden, säger Gjelan.

Sommarlovsaktiviteterna fortsätter under resten av vecka 30 och vecka 31. På Fritidsgårdens Instagram-konto, @lessebo.fritidsgard, finns information om vad som händer under veckan och om eventuella ändringar i schemat.

Senast uppdaterad: 25 juli 2023
Publicerad: 25 juli 2023 kl. 14.45

Kommunikation

  • Anna Tigerström - Kommunikations- och marknadschef
    Förvaltning/Avdelning: Kommunledningsförvaltningen
    Telefon: 0478-125 11 Mobil: 070-948 64 88 (endast för sms)
    E-post: anna.johanssontigerstrom@lessebo.se

Vill du skicka e-post till oss?

Personliga e-postadresser skapar vi med förnamn.efternamn@lessebo.se

Kontakt Lessebo kommun

Lessebo kommun
365 80 Lessebo

Telefon: 0478 - 125 00
E-post: kontaktcenter@lessebo.se