Rebecka är Årets lärare i Lessebo kommun

Rebecka Petterström framför Hackebackeskolan. Foto.

När eleverna själva får välja är det Rebecka Petterström på Hackebackeskolan som sticker ut lite extra. Nu har Rebecka utsetts till Årets lärare i Lessebo kommun.

Det är elever på Hackebackeskolan i Lessebo som har skickat in nomineringen till Lärargalan som arrangeras varje år. Och Lärargalan har nu utsett Rebecka Petterström till Årets lärare i Lessebo kommun.

Nomineringen från en av eleverna i Rebeckas klass lyder så här:

Jag vill nominera min lärare Rebecka för att hon är snäll. Hon får oss att fatta vad vi ska göra. Hon lär oss att vara bra kompisar. Hon hjälper oss om vi behöver hjälp. Hon får oss att må bra och gör lektionerna roliga så jag vill lära mig mer.

Jag känner mig väldigt stolt och jag är superglad att eleverna tycker att det jag gör är bra, säger Rebecka som just nu förbereder för att ta emot sina elever i årskurs 3 efter sommarlovet.

Rebeckas chef Amra Zulic, rektor på Hackebackeskolan, instämmer med elevernas nominering:

– Det som imponerar mig mest med Rebecka är hennes förmåga att sprida glädje och positiv energi både till eleverna och kollegorna. Hon är alltid optimistisk och ser lösningar där andra skulle se problem. Rebecka är skicklig på att hitta sätt att väcka lusten till lärande hos de mest utmanande eleverna. Hon skapar en trygg, inkluderande och stöttande miljö där eleverna växer och utvecklas både kunskapsmässigt och socialt.

Rebecka Petterström är nu nominerad till att bli Årets lärare i Kronobergs län. Länsvinnarna har sedan chansen att vinna priset Årets lärare i Sverige. Den 16 oktober är Rebecka inbjuden till den stora Lärargalan.

– Det ska bli superintressant. Lärare brukar inte uppmärksammas på det sättet, utan det är mest sportgalor och annat. Och det här är verkligen en morot att fortsätta jobba med att sätta ramar och skapa studiero, säger Rebecka.

Senast uppdaterad: 11 augusti 2023
Publicerad: 11 augusti 2023 kl. 08.17

Kommunikation

  • Anna Tigerström - Kommunikations- och marknadschef
    Förvaltning/Avdelning: Kommunledningsförvaltningen
    Telefon: 0478-125 11 Mobil: 070-948 64 88 (endast för sms)
    E-post: anna.johanssontigerstrom@lessebo.se

Vill du skicka e-post till oss?

Personliga e-postadresser skapar vi med förnamn.efternamn@lessebo.se

Kontakt Lessebo kommun

Lessebo kommun
365 80 Lessebo

Telefon: 0478 - 125 00
E-post: kontaktcenter@lessebo.se