Amela är Årets Elevhälsoförbättrare

Foto på elevhälsochef Amela Zivkovic

Lessebo kommuns elevhälsochef Amela Zivkovic har fått ta emot utmärkelsen Årets Elevhälsoförbättrare av nätverket Elevhälsan.se.

Som verksamhetschef för elevhälsan i Lessebo kommun har Amela Zivkovic skapat förutsättningar för ett framgångsrikt elevhälsoarbete som är hälsofrämjande och förebyggande, med barnens bästa och elevernas lärande i fokus. Så skulle man kunna sammanfatta anledningen till att Elevhälsan.se har utsett Amela till Årets Elevhälsoförbättrare i Sverige.

– Jag blev förvånad men det här är verkligen en bekräftelse på att vi gör någonting rätt. Det som engagerar mig mest är att hitta vägen till barnens bästa. Allt handlar om att säkra barnens rätt till en utbildning och en miljö där de får utvecklas, kommenterar Amela Zivkovic.

Amela lyfter också fram hur viktigt det är att jobba tillsammans med elevhälsofrågor.

– Elevhälsoarbete i Lessebo kommun är inte en isolerad ö utan en del i ett helhetsperspektiv inom barn- och utbildningsförvaltningens vision och verksamhetsidé. Det här priset är en bekräftelse på det stora engagemanget hos alla anställda. Detta är ett tillsammansarbete där alla professioner bidrar till att utveckla verksamheterna som i sin tur bidrar till välbefinnande och lärande hos våra barn och elever i Lessebo kommun.

Årets Elevhälsoförbättrare är en utmärkelse som syftar till att stärka elevhälsan genom att visa på goda exempel som inspirerar och gör skillnad. Den som får utmärkelsen ska vara en person som sprider inspiration i sitt arbete på ett föredömligt sätt.

På Elevhälsan.se kan du läsa en längre intervju med Amela Zivkovic, Årets Elevhälsoförbättrare:

Elevhälsan.se - Vinnaren av Årets Elevhälsoförbättrare Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Senast uppdaterad: 25 september 2023
Publicerad: 25 september 2023 kl. 15.42

Kommunikation

  • Anna Tigerström - Kommunikations- och marknadschef
    Förvaltning/Avdelning: Kommunledningsförvaltningen
    Telefon: 0478-125 11 Mobil: 070-948 64 88 (endast för sms)
    E-post: anna.johanssontigerstrom@lessebo.se

Vill du skicka e-post till oss?

Personliga e-postadresser skapar vi med förnamn.efternamn@lessebo.se

Kontakt Lessebo kommun

Lessebo kommun
365 80 Lessebo

Telefon: 0478 - 125 00
E-post: kontaktcenter@lessebo.se