En vecka fri från våld

Lessebo kommun deltar under vecka 47 i den nationella kampanjen En vecka fri från våld, som sprider kunskap om mäns våld mot kvinnor i nära relation.

För sjunde året i rad anordnas nu En vecka fri från våld. I Kronoberg samarbetar en rad aktörer för att uppmärksamma veckan under devisen Kronoberg fritt från våld.

Under vecka 47, den 20-26 november, arrangeras en rad föreläsningar och aktiviteter runt om i Kronobergs län. Alla evenemang är kostnadsfria men till en del krävs anmälan. I Lessebo kommun anordnas följande evenemang som du kan läsa mer om i vår evenemangskalender:

Hela programmet för En vecka fri från våld

Du kan se hela programmet på Länsstyrelsen Kronobergs webbplats:

Program En vecka fri från våld - Länsstyrelsen Kronoberg Länk till annan webbplats.

Om En vecka fri från våld

En vecka fri från våld syftar till att sprida kunskap kring mäns våld mot kvinnor och våld i nära relationer. Budskapet är att våld går att förebygga.

En av tre kvinnor i världen utsätts för våld under sin livstid och detta sker oftast innanför hemmets väggar och av en partner eller nära anhörig. Mäns våld mot kvinnor är ett omfattande samhälls- och folkhälsoproblem i Sverige.

En vecka fri från våld lanseras under namnet Kronoberg fritt från våld - ett initiativ och samarbete mellan Brottsofferjouren Växjö, Familjefrid Kronoberg, Kvinnojouren Blenda, Länsstyrelsen i Kronoberg, MÄN, Region Kronoberg, Rädda barnen, RF-SISU, Kvinnojouren Märta, Växjö Zontaklubb samt länets kommuner.

Initiativet stöds av Sveriges kommuner och regioner, Jämställdhetsmyndigheten, Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor och Länsstyrelserna. Aktivitetsveckan startade i Kronobergs län 2016 och har sedan dess växt för varje år.

Senast uppdaterad: 8 november 2023
Publicerad: 8 november 2023 kl. 09.06

Kommunikation

  • Anna Tigerström - Kommunikations- och marknadschef
    Förvaltning/Avdelning: Kommunledningsförvaltningen
    Telefon: 0478-125 11 Mobil: 070-948 64 88 (endast för sms)
    E-post: anna.johanssontigerstrom@lessebo.se

Vill du skicka e-post till oss?

Personliga e-postadresser skapar vi med förnamn.efternamn@lessebo.se

Kontakt Lessebo kommun

Lessebo kommun
365 80 Lessebo

Telefon: 0478 - 125 00
E-post: kontaktcenter@lessebo.se