Kommunchef Christina Nyquist går i pension

Ett foto på kommunchef Christina Nyquist som står framför kommunhuset i Lessebo.

Efter 12 år som kommunchef kommer Christina Nyquist till sommaren att lämna Lessebo kommun för att gå i pension.

Kommunstyrelsens ordförande Lars Altgård kommenterar beskedet:

– Jag har full förståelse och respekt för Christinas beslut men det blir en stor förlust för Lessebo kommun. Christina och jag har jobbat väldigt bra tillsammans under min period som kommunalråd. Hon är kunnig, påläst och stabil som kommunchef och en person att lita på i alla situationer.

– Det kommer inte bara bli en saknad i Lessebo kommun utan även inom den samverkan vi har i Kronobergs län och med andra kommuner där Christina sedan lång tid tillbaka är känd för att vara en trygg och pålitlig samarbetspartner, säger Lars Altgård.

Christina Nyquist tillträdde som kommunchef för Lessebo kommun i september 2012 och kommer att gå i pension under sommaren 2024. Under tisdagseftermiddagen gav hon beskedet till ledamöterna i kommunstyrelsen, till sina närmsta chefer och även till all personal via sin blogg på kommunens intranät.

– Det har varit otroligt stimulerande att vara kommunchef och tillsammans med så många kompetenta och engagerade medarbetare och politiker driva kommunen vidare mot nya mål. Framför allt har vi tillsammans skapat ett riktigt bra arbets- och samtalsklimat. Det är en förmån att jag varje dag under 12 år har kunnat gå till jobbet med denna positiva känsla.

– När jag nu har tagit beslutet att gå i pension är det med stolthet jag kan lämna över stafettpinnen till en ny kommunchef. För mig väntar mer tid för mina barn och mina barnbarns aktiviteter, resor med familjen och ett engagemang i föreningslivet, säger Christina Nyquist.

Inom kort påbörjas rekrytering av en ny kommunchef.

Senast uppdaterad: 17 januari 2024
Publicerad: 17 januari 2024 kl. 08.42

Kommunikation

  • Anna Tigerström - Kommunikations- och marknadschef
    Förvaltning/Avdelning: Kommunledningsförvaltningen
    Telefon: 0478-125 11 Mobil: 070-948 64 88 (endast för sms)
    E-post: anna.johanssontigerstrom@lessebo.se

Vill du skicka e-post till oss?

Personliga e-postadresser skapar vi med förnamn.efternamn@lessebo.se

Kontakt Lessebo kommun

Lessebo kommun
365 80 Lessebo

Telefon: 0478 - 125 00
E-post: kontaktcenter@lessebo.se