Lessebo kommuns arbete uppmärksammas på stor konferens

Foto på Patrik Gustavsson som står inomhus på innergården på skolan Bikupan.

Bikupans rektor Patrik Gustavsson lyfter fram det positiva med att kommunens arbete med pojkars lärande uppmärksammas på Växjökonferensen.

Växjökonferensen har bjudit in lärarna Martina Svensson och Claes Juto att prata om sitt arbete med att stärka pojkars lärande.

Den 24-25 januari arrangeras Växjökonferensen, en nationell arena för information och samtal om skol- och utbildningsfrågor. Martina Svensson och Claes Juto, förstelärare på högstadieskolan Bikupan i Lessebo kommun, har bjudits in för att prata på temat Att stärka pojkars lärande.

– Det är jätteroligt att två av våra fantastiska lärare uppmärksammas för sitt och Lessebo kommuns arbete. Det ger en positiv energi, säger Patrik Gustavsson, rektor på Bikupan.

Martina Svensson och Claes Juto har i sina förstelärartjänster i uppdrag att jobba med inriktningen att stärka pojkars studieresultat. De har sedan 2022 arbetat med pojkars lärande och på Växjökonferensen kommer de att prata om hur man vänder trenden där pojkars resultat i skolan generellt sett är lägre än flickors. De beskriver också den process som de är delaktiga i och driver i Lessebo kommun med bland annat forskning, testklasser, intervjuer och kommungemensam utbildning. De har identifierat ett antal framgångsfaktorer i undervisningen, där två av dem är relationen mellan elev och lärare och struktur och tydlighet.

Växjökonferensens styrgrupp fick upp ögonen för Lessebo kommuns arbete genom ett reportage i Svt i april 2023. Patrik Gustavsson säger att uppmärksamheten är en extra bekräftelse på att de jobbar på rätt sätt:

– Genom resultaten kan vi se att vi är på rätt väg men den känslan förstärks nu också av att vårt arbete lyfts fram. Och det är tydligt att det här är en jätteaktuell fråga.

Hela programmet finns på Växjökonferensens webbplats:

Växjökonferensen - Program Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Tidigare artikel på lessebo.se om arbetet med pojkars lärande.

2023-02-06 - Kommunövergripande konferens angående pojkars lärande

Senast uppdaterad: 24 januari 2024
Publicerad: 24 januari 2024 kl. 08.00

Kommunikation

  • Anna Tigerström - Kommunikations- och marknadschef
    Förvaltning/Avdelning: Kommunledningsförvaltningen
    Telefon: 0478-125 11 Mobil: 070-948 64 88 (endast för sms)
    E-post: anna.johanssontigerstrom@lessebo.se

Vill du skicka e-post till oss?

Personliga e-postadresser skapar vi med förnamn.efternamn@lessebo.se

Kontakt Lessebo kommun

Lessebo kommun
365 80 Lessebo

Telefon: 0478 - 125 00
E-post: kontaktcenter@lessebo.se