Måltider

en hand som slevar upp mat på en tallrik

Måltidsverksamheten bedrivs under årets alla dagar. Våra matgäster finns inom omsorg, förskolor och skolor. Våra gäster är med andra ord mellan ett år och dryga hundra. 

Om våra matsedlar

Matsedlar upprättas centralt med måltsättningen att måltiderna ska hålla likvärdig kvalitet oavsett var i kommunen de tillagas. Vi gör en matsedel för förskolor, en för skolor samt en matsedel för omsorgen. Varje dag tillagar vi även många olika specialkoster för att kunna tillgodose alla våra matgästers behov utifrån medicinska skäl: sjukdom, intolerans, födoämnesöverkänslighet, allergier och konsistensanpassning.

Två rätter i grundskolan

Vi erbjuder två maträtter varje dag i våra skolrestauranger i grundskolan. Vi vill ge våra matgäster valmöjlighet, ett ökat utbud och bidra till klimatsmarta måltider. Framför allt ger det en fin möjlighet att upptäcka nya smaker och få spännande måltidsupplevelser. Nya maträtter kan utmana matgäster till att våga smaka något nytt, upptäcka nya råvaror och kanske hitta en ny favoriträtt. Detta är ett steg i måltidsverksamhetens satsning på att minska klimatpåverkan från vår mathantering vilket ingår som ett strategimål i kommunens Energi- miljö- och klimatstrategiska program. En av maträtterna är med fisk, fågel och kött i variation och den andra maträtten är "Dagens klimatsmarta" som är vegetarisk.

Tillagning

Måltiderna produceras i hög grad från grunden i verksamhetens fem tillagningskök. Målsättningen är att erbjuda vällagade, näringsriktiga och successivt fler nyskapande klimatsmarta menyer i våra restauranger. Ett långsiktigt utvecklingsarbete har påbörjats som ska kunna bidra till en positiv helhetsupplevelse kring måltiderna för världens viktigaste matgäster.

Tillagningsköken finns i:

  • Lessebo på Bikupan
  • Hovmantorp på Kvarndammskolan och på Sjöglimtens boende
  • Kosta på Kosta servicehus
  • Skruv på Furugården

Stöd från EU till mjölk i skolan

Mjölken som dricks i Lessebo kommuns skolor är delvis finansierade av EU och den Europeiska garantifonden för jordbruket.

EUs logotyp med blå bakgrund och gula stjärnor i en ring. Texten: Skolmjölken vi serverar finansieras delvis av Europeiska garantifonden för jordbruket
Hade du nytta av innehållet på den här sidan?
Ja Nej

Tack för din synpunkt på denna sida på vår hemisda. Om du vill att vi svarar dig, lämna epostadress eller telefonnummer.
Senast uppdaterad: 24 november 2023
Publicerad: 30 november 2016 kl. 16.00

Måltidsverksamheten

  • Emma Wallsten - Tillförordnad måltidschef
    Förvaltning/Avdelning: Kommunledningsförvaltningen
    Telefon: 0478-126 97

Vill du skicka e-post till oss?

Personliga e-postadresser skapar vi med förnamn.efternamn@lessebo.se

Kontakt Lessebo kommun

Lessebo kommun
365 80 Lessebo

Telefon: 0478 - 125 00
E-post: kontaktcenter@lessebo.se