• Minimera Visa
  2019-10-14
  Vattenläcka i Skruv
  * Meddelande uppdaterat klockan 15.30 * Arbete pågår med läckan och den är lokali... Läs mer
 Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Måltider

en hand som slevar upp mat på en tallrik

Måltidsverksamheten bedrivs under årets alla dagar. Våra matgäster finns inom omsorg, förskolor och skolor. Våra gäster är med andra ord mellan ett år och dryga hundra. 

Aktuella matsedlar

Klicka på länkarna ovan för att ladda ner vald matsedel som pdf.  

Skolmaten i mobilen

I appen "Skolmaten" finns matsedlar för alla förskolor och grundskolor i Lessebo. Appen finns till alla smartphones och surfplattor. Sök "Skolmaten" i din appbutik för att hämta ner appen. Du kan även hitta skolmatsedeln på https://skolmaten.se/länk till annan webbplats.

Omsorgen

I plusboxen Matsedel för omsorgen finns också matsedlar. Du som pensionär är alltid välkommen att köpa måltider i våra matsalar på servicehusen. Om ni är ett sällskap som önskar äta är det en fördel om ni förbokar ert besök för att underlätta kökets planering. Kontakta köket före klockan 10:00 aktuell dag.

Om våra matsedlar

Matsedlar upprättas centralt med måltsättningen att måltiderna ska hålla likvärdig kvalitet oavsett var i kommunen den tillagas. Vi gör en matsedel för förskolor, en för skolor samt en matsedel för omsorgen. Varje dag tillagar vi även många olika specialkoster för att kunna tillgodose alla våra matgästers behov utifrån medicinska skäl: sjukdom, intolerans, födoämnesöverkänslighet, allergier och konsistensanpassning. 

Nyhet i grundskolans restauranger från hösten 2018

Vi erbjuder två maträtter varje dag i våra skolrestauranger i grundskolan. Vi vill ge våra matgäster valmöjlighet, ett ökat utbud och bidra till klimatsmarta måltider. Framför allt ger det en fin möjlighet att upptäcka nya smaker och få spännande måltidsupplevelser. Nya maträtter kan utmana matgäster till att våga smaka något nytt, upptäcka nya råvaror och kanske hitta en ny favoriträtt. Detta är ett steg i måltidsverksamhetens satsning på att minska klimatpåverkan från vår mathantering vilket ingår som ett strategimål i kommunens Energi- miljö- och klimatstrategiska program. En av maträtterna är med fisk, fågel och kött i variation och den andra maträtten är "Dagens klimatsmarta" som är vegetarisk.

Tillagning

Måltiderna produceras i hög grad från grunden i verksamhetens fem tillagningskök. Målsättningen är att erbjuda vällagade, näringsriktiga och successivt fler nyskapande klimatsmarta menyer i våra restauranger. Ett långsiktigt utvecklingsarbete har påbörjats som ska kunna bidra till en positiv helhetsupplevelse kring måltiderna för världens viktigaste matgäster.

Tillagningsköken finns i:

 • Lessebo på Bikupan
 • Hovmantorp på Kvarndammskolan och på Sjöglimtens boende
 • Kosta på Kosta servicehus
 • Skruv på Furugården


Kostpolicy

Lessebo kommuns kostpolicy bygger på råd och rekommendationer från Livsmedelsverket. De säkerställer och skapar förutsättningar för bra matvanor, säkra råvaror och en god måltidsmiljö. Kostpolicyn hittar du under relaterade dokument.

Senaste nytt om måltiderna och måltidsverksamhetens arbete

Besök vår blogg Lessebo Måltid kontinuerligt Följ vår blogg!

Följ gärna vårt instagramkonto @lessebomaltidlänk till annan webbplats där vi visar måltider och måltidsverksamhetens arbete i bilder.

Hade du nytta av innehållet på den här sidan?
Ja Nej

Tack för din synpunkt på denna sida på vår hemisda. Om du vill att vi svarar dig, lämna epostadress eller telefonnummer.
Senast uppdaterad: 3 juli 2019
Publicerad: 30 november 2016 kl. 16.00

Måltidsverksamheten

 • Cecilia Blidö - Måltidschef
  Förvaltning/Avdelning: Kommunledningsförvaltningen
  Telefon: 0478-126 97

Vill du skicka e-post till oss?

Personliga e-postadresser skapar vi med förnamn.efternamn@lessebo.se

Kontakt Lessebo kommun

Lessebo kommun
Storgatan 78
365 31 Lessebo

Telefon: 0478 - 125 00
E-post: info@lessebo.se