Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Dataskyddsförordningen GDPR

Lessebo kommun hanterar uppgifter om dig som medborgare och det är något som vi gör med största varsamhet. Vi arbetar informationssäkerhet och i samband att den nya dataskyddsförordningen (GDPR = General Data Protection Regulation) börjar verka den 25 maj 2018 vill vi informera om arbetet.

Personuppgifter

Lessebo kommun bedriver många olika verksamheter och för att vi ska kunna utföra detta arbete behöver vi behandla och spara en mängd olika personuppgifter. Uppgifterna kan inhämtas på olika sätt, oftast direkt från dig men ibland från någon annan till exempel myndigheter som Skatteverket.

En personuppgift är något som identifierar dig som person, till exempel ditt namn, din adress, ditt personnummer eller en bild på dig. Dina personuppgifter sparas så länge de behövs för den aktuella verksamheten och om kommunen har en skyldighet att arkivera det enligt lag.

Lessebo kommun måste ha en rättslig grund för att spara en personuppgift om dig. Det kan handla om myndighetsutövning som bygglov eller ekonomiskt bistånd. Som elev eller låntagare har vi som kommun och du en rättslig förbindelse. Vi kan också spara dina uppgifter på grund av avtal som anställningsavtal eller beroende på att du är kund hos oss. Det kan också röra sig om allmänt intresse inom till exempel kultur- och fritidsverksamheten. I vissa fall kan vi behöva ditt samtycke för att få behandla dina personuppgifter.

Vi behandlar enbart dina personuppgifter för de syften och de ändamål de samlas in. Däremot kan vi ibland ha en skyldighet att enligt lag lämna uppgifterna till utomstående, till exempel andra myndigheter. Uppgifterna kan också komma att lämnas till andra om uppgifterna är en del av en allmän handling som är offentlig.

Frågor och kontakt

Har du frågor eller vill ha information kring hur dina personuppgifter kan du kontakta oss. Du kan också i vissa fall få dina uppgifter rättade, raderade eller begränsade. Du har även rätt att hos den personuppgiftsansvarige begära information om vilka personuppgifter som behandlas om dig, ett så kallat registerutdrag. I kommunen är respektive nämnd personuppgiftsansvarig för sin behandling av personuppgifter. För att utöva dina rättigheter ska du därför vända dig till den nämnd som ansvarar för behandlingen.

Du når ansvarig via kommunens växel 0478-125 00 eller info@lessebo.se.

Dataskyddsombud: anders.danielsson@sydarkivera.se

Om du är missnöjd med vår hantering av dina personuppgifter kan du klaga hos tillsynsmyndigheten Datainspektionenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Hos Datainspektionen kan du också läsa mer om dataskyddsförordningen och dina rättigheter.

Hade du nytta av innehållet på den här sidan?
Ja Nej

Tack för din synpunkt på denna sida på vår hemisda. Om du vill att vi svarar dig, lämna epostadress eller telefonnummer.
Senast uppdaterad: 17 maj 2018
Publicerad: 11 maj 2018 kl. 13.41

Kommun och politik

  • Monica Widnemark (s)
    Telefon: 070 - 536 25 01

  • Christina Nyquist - Kommunchef
    Förvaltning/Avdelning: Kommunledningsförvaltningen
    Telefon: 0478-125 27

  • Sara Nilsson - Kanslichef (IT-chef)
    Förvaltning/Avdelning: Kommunledningsförvaltningen
    Telefon: 0478-125 09

  • Ann Strand - Kanslisamordnare
    Förvaltning/Avdelning: Kommunledningsförvaltningen
    Telefon: 0478-125 04

Vill du skicka e-post till oss?

Personliga e-postadresser skapar vi med förnamn.efternamn@lessebo.se.

Kontakt Lessebo kommun

Lessebo kommun
Storgatan 78
365 31 Lessebo

Telefon: 0478 - 125 00
E-post: info@lessebo.se