Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Upplev Lessebo kommun

Lessebo kommun är en bit av Småland - mitt i Glasriket och Vilhelm Mobergs födelsebygd. Hos oss kan du njuta av hantverk, mat, design, shopping, natur och kultur - allt i en skön blandning. Runt 1 miljon besöker oss varje år - välkommen att uppleva oss du också!

På sidan Uppleva har vi samlat inspiration för din utflykt eller ditt besök hos oss. På Vandringsleder och strövområder hittar du fina promenader eller utflykter som ger både motion och en skön naturupplevelse.

Upplev Lessebo kommun

Oavsett om du bor i kommunen eller är på besök hos oss finns det mycket att se och göra.

Glas, papper och design

Brukstraditionen sträcker sig tillbaka till 1600-talet då järnmalmen, glaset och pappret la grunden till en lång industritradition som fortfarande lever och utvecklas. Områdets rika skatt av form och design har satt sin prägel. Än i dag kan du beskåda hantverket i glashyttorna i Glasriketlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och på handpappersbruket i Lessebolänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Historiska miljöer i Vilhelm Mobergs fotspår

Det är lätt att känna historiens vingslag när du tar dig fram genom skogarna på de slingrande grusvägarna. Miljöer, ortsnamn och platser vittnar om att det var just här som Vilhelm Moberglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster hittade inspiration till sitt utvandrarepos om Karl-Oskar och Kristina - en världsberömd berättelse som på många sätt är aktuell än i dag.

Kulinariska höjdpunkter

Här bjuds du också på kulinariska äventyr av högsta klass. I Kostalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster kan du njuta av en mästerligt komponerad meny av vinnaren i Kockarnas kamp 2016 - Edin Dzemat och på Grimsnäs herrgårdlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster bjuder Sune Markmann på småländska delikatesser av ekologiska och närproducerade råvaror.

Shopping

Under senare år har Kosta etablerat sig som en destination som förutom upplevelser med glas i fokus, lockar ett stort antal beökare för att shoppa kläder, heminredning, sportartiklar, böcker och mycket mer.

Turistinformation

Lessebo Kommun har turistinformation på Lessebo Bibliotek under lågsäsong och har en säsongsöppen turistinformation på nedre plan i Kosta Outlet i Kosta. Turistinformationen är bemannad mellan 10-18 alla dagar under sommaren från mitten av juni till sista helgen i Augusti. Vid frågor ring gärna 0478 - 507 05, mejla till turism@lessebo.se eller kom in och prata med våra turistvärdar.

 

 

Hade du nytta av innehållet på den här sidan?
Ja Nej

Tack för din synpunkt på denna sida på vår hemisda. Om du vill att vi svarar dig, lämna epostadress eller telefonnummer.
Senast uppdaterad: 4 augusti 2019
Publicerad: 23 januari 2017 kl. 21.06

Uppleva

  • Bodil Askencrantz - Destinationsutvecklare
    Förvaltning/Avdelning: Kommunledningsförvaltningen, Näringslivskontoret
    Telefon: 0478-125 37

Vill du skicka e-post till oss?

Personliga e-postadresser skapar vi med förnamn.efternamn@lessebo.se.

Vet du inte vem du ska kontakta?
Skicka e-post till turism@lessebo.se

Kontakt Turistinformation

KOSTA
Besök: Kosta Outlet
365 43 KOSTA
Telefon:
0478-507 05
E-post: turism@lessebo.se
Säsongsöppen 17 juni till 25 augusti, kl. 10.00 - 18.00

LESSEBO BIBLIOTEK
Besök: Storgatan 51
365 32 Lessebo
Telefon: 0478-125 66
Öppen året runt.