• Minimera Visa
  2022-05-23
  Vatten: Kortare avbrott i Lessebo
  Under dagen den 23 maj kan det bli kortare avbrott i vattenförsörjningen för ett fåtal fastigheter på Timmervägen, Öjenvägen och delar av Norrvidingegatan, Kolvägen och Värendsgatan. Läs mer

Upplev Lessebo kommun

Lessebo kommun är en bit av Småland - mitt i Glasriket och Vilhelm Mobergs födelsebygd. Hos oss kan du njuta av hantverk, mat, design, shopping, natur och kultur - allt i en skön blandning. Runt 1 miljon besöker oss varje år - välkommen att uppleva oss du också!

På sidan Uppleva har vi samlat inspiration för din utflykt eller ditt besök hos oss. På Vandringsleder och strövområder hittar du fina promenader eller utflykter som ger både motion och en skön naturupplevelse.

Upplev Lessebo kommun - en del av Glasriket

Oavsett om du bor i kommunen eller är på besök hos oss finns det mycket att se och göra.

Glas, papper och design

Brukstraditionen sträcker sig tillbaka till 1600-talet då järnmalmen, glaset och pappret la grunden till en lång industritradition som fortfarande lever och utvecklas. Områdets rika skatt av form och design har satt sin prägel. Än i dag kan du beskåda hantverket i glashyttorna i Glasriket Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och på handpappersbruket i Lessebo Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Den trollska naturen

Runt om i vår kommun och i hela Glasriket inbjuder den vackra naturen till upplevelser, rekreation och avkoppling. Här finns gott om möjligheter att plocka bär, vandra och fiska.

Historiska miljöer i Vilhelm Mobergs fotspår

Det är lätt att känna historiens vingslag när du tar dig fram genom skogarna på de slingrande grusvägarna. Miljöer, ortsnamn och platser vittnar om att det var just här som Vilhelm Moberg Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. hittade inspiration till sitt utvandrarepos om Karl-Oskar och Kristina - en världsberömd berättelse som på många sätt är aktuell än i dag. Upplev gärna området till fots eller på cykel längs Utvandrarleden Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Turistinformation

Lessebo kommun har en turistinformation i receptionen i kommunhuset i Lessebo. Vid frågor ring gärna 0478 - 507 05, mejla till turism@lessebo.se eller kom in och prata med oss. I kommunen finns också InfoPoints dit du också kan vända dig med frågor och få information om ditt besök hos oss.

Hade du nytta av innehållet på den här sidan?
Ja Nej

Tack för din synpunkt på denna sida på vår hemisda. Om du vill att vi svarar dig, lämna epostadress eller telefonnummer.
Senast uppdaterad: 16 maj 2022
Publicerad: 23 januari 2017 kl. 21.06

Uppleva

 • Kommunhusets reception och växel


  Besöksadress: Storgatan 78, 365 31 Lessebo
  Postadress:
  Lessebo kommun, 365 80 Lessebo
  Växel: 0478-125 00
  E-mail: info@lessebo.se

Vill du skicka e-post till oss?

Personliga e-postadresser skapar vi med förnamn.efternamn@lessebo.se.

Vet du inte vem du ska kontakta?
Skicka e-post till turism@lessebo.se

Kontakt Turistinformation

Lessebo
Besök: Lessebo kommunhus
365 31 Lessebo
Telefon:
0478-507 05
E-post: turism@lessebo.se
Öppet alla dagar

LESSEBO BIBLIOTEK
Besök: Storgatan 51
365 32 Lessebo
Telefon: 0478-125 66
Öppen året runt.