Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Upplev Lessebo kommun

Lessebo kommun är en bit av Småland - mitt i Glasriket och Vilhelm Mobergs födelsebygd. Hos oss kan du njuta av hantverk, mat, design, shopping, natur och kultur - allt i en skön blandning. Runt 1 miljon besöker oss varje år - välkommen att uppleva oss du också!

På sidan Uppleva har vi samlat inspiration för din utflykt eller ditt besök hos oss. På Vandringsleder och strövområder hittar du fina promenader eller utflykter som ger både motion och en skön naturupplevelse.

Upplev Lessebo kommun - en del av Glasriket

Oavsett om du bor i kommunen eller är på besök hos oss finns det mycket att se och göra.

Glas, papper och design

Brukstraditionen sträcker sig tillbaka till 1600-talet då järnmalmen, glaset och pappret la grunden till en lång industritradition som fortfarande lever och utvecklas. Områdets rika skatt av form och design har satt sin prägel. Än i dag kan du beskåda hantverket i glashyttorna i Glasriketlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och på handpappersbruket i Lessebolänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Den trollska naturen
Runt om i vår kommun och i hela Glasriket inbjuder den vackra naturen till upplevelser, rekreation och avkoppling. Här finns gott om möjligheter att plocka bär, vandra och fiska.

Historiska miljöer i Vilhelm Mobergs fotspår

Det är lätt att känna historiens vingslag när du tar dig fram genom skogarna på de slingrande grusvägarna. Miljöer, ortsnamn och platser vittnar om att det var just här som Vilhelm Moberglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster hittade inspiration till sitt utvandrarepos om Karl-Oskar och Kristina - en världsberömd berättelse som på många sätt är aktuell än i dag. Upplev gärna området till fots eller på cykel längs Utvandrarledenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Turistinformation

Lessebo kommun har en säsongsöppen turistinformation på nedre plan i Kosta Outlet i Kosta. Turistinformationen är bemannad sommartid från mitten av juni till mitten av augusti. Vid frågor ring gärna 0478 - 507 05, mejla till turism@lessebo.se eller kom in och prata med våra turistvärdar.

I kommunen finns också fyra InfoPoints dit du också kan vända dig med frågor och få information om ditt besök hos oss. Lessebo handpappersbruk, Gökaskratts camping i Hovmantorp, Bergdala glasbruk och Skruvs glasbruk är alla InfoPoints under säsongen 2020. Kontaktuppgifter till våra InfoPoints hittar du här.öppnas i nytt fönsterHade du nytta av innehållet på den här sidan?
Ja Nej

Tack för din synpunkt på denna sida på vår hemisda. Om du vill att vi svarar dig, lämna epostadress eller telefonnummer.
Senast uppdaterad: 20 juli 2020
Publicerad: 23 januari 2017 kl. 21.06

Lessebo i media

Uppleva

  • Bodil Askencrantz - Destinationsutvecklare
    Förvaltning/Avdelning: Kommunledningsförvaltningen, Näringslivskontoret
    Telefon: 0478-125 37

Vill du skicka e-post till oss?

Personliga e-postadresser skapar vi med förnamn.efternamn@lessebo.se.

Vet du inte vem du ska kontakta?
Skicka e-post till turism@lessebo.se

Kontakt Turistinformation

KOSTA
Besök: Kosta Outlet
365 43 KOSTA
Telefon:
0478-507 05
E-post: turism@lessebo.se
Säsongsöppen 17 juni till 25 augusti, kl. 10.00 - 18.00

LESSEBO BIBLIOTEK
Besök: Storgatan 51
365 32 Lessebo
Telefon: 0478-125 66
Öppen året runt.