Intresset ökar för fjärrvärme

Syntolkning: En kantig byggnad i rött trä med en högre skorsten uppe till höger. Nere till vänster en större port och mitt på byggnaden precis under taket en vit skylt med texten "Lessebo Fjärrvärme".

Det är mycket att göra på Lessebo Fjärrvärme när fler och fler väljer att installera fjärrvärme i sina hem. Kostnaderna för energi är ett skäl till detta och för att uppmuntra fler att gå över till fjärrvärme har bolaget ett erbjudande om att man bokar under 2022 så får man det till årets pris även om arbetet utförs under 2023.

- Det är glädjande att se hur stort intresset är och det är bra både för miljön, för de kommande kunderna och för Lessebo Fjärrvärme, säger Esbjörn Fritzell som är VD i bolaget. Ju fler vi är som delar på produktionen ju mer ökar våra förutsättningar att hålla nere priserna.

Fjärrvärmen i Lessebo kommun är en strategisk satsning och finns i alla fyra tätorter. Det är lokalproducerad energi som oftast är billigare än andra sätt att värma upp sitt hus på.

- Vi vet att vi har en produkt som gör att kunden oftast inte behöver tänka på hur huset värms upp, säger Esbjörn Fritzell. En fjärrvärmeanläggning hemma tar lite plats och orsakar varken oväsen eller lukt.

Bland kunderna finns idag många villaägare, företag och mängder av hyreshus. Det finns utrymme för fler att koppla på sig på nätet och det är därför i kombination med läget i omvärlden som bolaget väljer att gå ut med ett erbjudande.

- För något år sedan gjorde vi en kundundersökning som visar på nöjda kunder gällande vår service och våra tjänster, berättar Esbjörn. De flesta av de 150 personer intervjuades hade aldrig varit i behov av service vilket visar på en bra produkt.

Ny tjänst: Min Energi

Under hösten har Lessebo Fjärrvärme lanserat tjänsten ”Min Energi” där man som kund kan följa hur mycket energi man förbrukar. I tjänsten går det att se förbrukningen per dygn, månad eller år men också om förbrukningen är lägre eller högre än normalt. Det går också att följa kostnaden för den fjärrvärme som man använder. Den som vill aktivera tjänsten ska mejla till fjarrvarme@lessebo.se.

Nytt om taxan

Taxan för 2023 är nu klubbad av kommunfullmäktige och med den en höjning på 13,75 öre per KWh för privatkunder som betalar med moms. För företagskunder som betalar utan moms så är höjningen 11 öre. Installationskostnaden ökar från 85 000 kronor till 100 000 kronor, detta är ett pris som förutsätter att fjärrvärme finns en befintlig kulvert i anslutning till fastigheten.

Senast uppdaterad: 7 november 2022
Publicerad: 7 november 2022 kl. 07.00

Handläggare

  • För mer information kontakta Lessebo kommuns växel: 0478-125 00.
    Fakturafrågor kontakta Ekonomiavdelningen Gisela Andersen: 0478-125 35.
    E-post: fjarrvarme@lessebo.se

Kontakt Lessebo kommun

Lessebo kommun
365 80 Lessebo

Telefon: 0478 - 125 00
E-post: info@lessebo.se