Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Näringslivsnytt från Lessebo kommun - november 2018

Känner du fler som vill ha detta nyhetsbrev, skicka ett e-post till oss. Detsamma gäller om du inte längre vill finnas med på vår mejllista.

Birger Kron kontaktperson för näringslivsfrågor

Lessebo kommuns näringslivsutvecklare är sjukskriven och under den tiden kommer Birger Kron på Lessebo kommun vara kontaktperson för företag och andra som har frågor kring näringslivet i kommunen. Han nås på 0478-125 60 samt på birger.kron@lessebo.se. Bodil Askencrantz är en annan del av näringslivsfunktionen och arbetar fortsatt med destinationsutveckling och projektet Glasriket på tillväxt. Hon nås på 0478-125 37 eller bodil.askencrantz@lessebo.se.

Miljötänk i Brewmasters expansion

Det finns stora planer på Brewmaster, företaget som håller till på industriområdet i östra delarna av Hovmantorp. Gänget som just nu arbetar i företaget planerar att bli dubbelt så många redan nästa år. Och nu har man köpt grannfastigheten, gamla Sigro på Centralgatan vid utfarten mot väg 25. Läs merlänk till annan webbplats

Hur ser du på ditt företagande?

Ambitionen är att presentera olika företag i kommunen och vilka framtidsplaner som man har och hur man ser på sitt företagande. Det blir text och bild och kanske en video på kommunens näringslivswebb. Syftet är att visa på vilken variation som finns i kommunens näringsliv och samtidigt bidra till att en och annan ny kontakt knyts företagare emellan. Vill du berätta om vad du och ditt företag har på gång och hur ni ser på ert företagande? Hör i så fall av dig till Birger Kron.

I Ljungby frågar företagen efter eleverna

I Ljungby kommun finns ett upparbetat samarbete mellan näringsliv och skola. En delegation från Lessebo kommun och kommunens företag besökte Ljungby och fick träffa flera aktörer som berättade om sina erfarenheter och hur man arbetar med frågorna. Bland annat berättade man om lärarsafari där lärargrupper besöker olika företag i kommunen.
Läs merlänk till annan webbplats

Glasriket på tillväxt

Lessebo kommun arbetar tillsammans med de tre andra kommunerna i Glasriket och besöksnäringen i området, i processen ”Glasriket på tillväxt”. En process som ska leda till att det fortsatta destinationsarbetet i Glasriket blir hållbart och framgångsrikt. Från Lessebo kommun deltar ett antal företag och processens första del har precis avslutats. Läs merlänk till annan webbplats

PS. Du känner väl till Konsulttimmenlänk till annan webbplats, kostnadsfri rådgivning för dig som småföretagare.

Senast uppdaterad: 6 december 2018
Publicerad: 28 november 2018 kl. 15.28

Näringslivskontoret

 • Lillemor Karmenstad Grönholm- Näringslivsutvecklare
  Förvaltning/Avdelning: Kommunledningsförvaltningen, Näringslivskontoret
  Telefon: 0478-125 60

 • Bodil Askencrantz - Destinationsutvecklare
  Förvaltning/Avdelning: Kommunledningsförvaltningen, Näringslivskontoret
  Telefon: 0478-125 37

 • Anette Blomqvist - Rådgivning vid starta eget
  Bolag: Almi
  Telefon: 070-533 32 39

Vill du skicka e-post till oss?

Personliga e-postadresser skapar vi med förnamn.efternamn@lessebo.se.

Kontakt Lessebo kommun

Lessebo kommun
Storgatan 78
365 31 Lessebo

Telefon: 0478 - 125 00
E-post: info@lessebo.se