• Minimera Visa
  2020-02-19
  Vädervarning högt vatten
  **** Meddelande uppdaterat 2020-02-26 klockan 11.55 ****: Varning för höga flöden ... Läs mer
 Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Tannas satsar långsiktigt på affären i Skruv

Den 6 december öppnar Matöppet i Skruv igen. Det är Tannas Gano som gjort det möjligt genom mängder med arbetstimmar under sommaren och hösten.

- Jag köpte konkursboet i maj och sedan dess har jag arbetat med att få affären i gott skick. Jag har fått mycket hjälp och det har varit en sju, åtta personer som lagt ner mycket ideell tid här, säger Tannas Gano. Lotta som arbetat i affären i 22 år är med på båten och det är hon och jag som kunderna kommer möta.

Idén om att driva affär i Skruv blev nästan verklighet för nio år sedan. Tannas, som tills nyligen bodde i Trelleborg, har tillsammans med frun en sommarstuga i Skruv besökt affären vid ett antal tillfällen. Den gången blev det inget men i våras slog han till och nu är drömmen om att driva affär snart i hamn.

Affären i Skruv kommer fortsatt vara en Matöppet-butik, ett koncept inom Bergendahlskoncernen. Det är ett känt varumärke och efterfrågat i Skruv. Butiken får också draghjälp via Matöppets reklamblad som delas ut på orten.

- Vi kommer ha allt som en butik ska ha, bland annat en hörna med Svenska Spel, berättar Tannas. På öppningen den 6 december så blir det lite kaffe, tårta och tilltugg.

I butiken kommer kunderna mötas av en totalrenovering med nya ytor och med nytt inom kyl och frys. Flera aktörer som Region Kronoberg, Sparbanken Eken och Lessebohus varit bra samarbetspartners. Tannas berättar att han tror på affärsidén och att det går att öka omsättningen.

- Mitt mål är att kunna öka omsättningen varje år, men det är ett långsiktigt arbete. Jag kommer följa från månad till månad hur det går för butiken för att känna av läget, säger Tannas. Vi är ett team som jobbar med det här och jag är glad att ha revisorn, Kosta Redovisningscenter, som sköter ekonomi och bokföring. Det behövs för att hålla ordning.

Matöppet i Skruv öppnar den 6 december klockan 12.

Senast uppdaterad: 5 december 2019
Publicerad: 5 december 2019 kl. 08.19

Näringslivskontoret

 • Karin Bååth - Näringslivschef
  Förvaltning/Avdelning: Kommunledningsförvaltningen, Näringslivskontoret
  Telefon: 0478-125 60

 • Bodil Askencrantz - Destinationsutvecklare
  Förvaltning/Avdelning: Kommunledningsförvaltningen, Näringslivskontoret
  Telefon: 0478-125 37

 • Anette Blomqvist - Rådgivning vid starta eget
  Bolag: Almi
  Telefon: 070-533 32 39

Vill du skicka e-post till oss?

Personliga e-postadresser skapar vi med förnamn.efternamn@lessebo.se.

Kontakt Lessebo kommun

Lessebo kommun
Storgatan 78
365 31 Lessebo

Telefon: 0478 - 125 00
E-post: info@lessebo.se