Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Glasriket från sin bästa sida

Foto: Privat

Ett fantastiskt tillfälle. Så har organisationens GAS besök och stora konferens i Glasriket beskrivits i media under 2019. Det ser utan tvivel ut att bli en av 2020 års största händelser i närområdet!

På Lessebo kommun arbetar näringslivsavdelningen med konferensen och under våren blir det tillskott i personalstyrkan när studenten från Linnéuniversitetet Iza Täck ansluter. Iza kommer göra sin slutpraktik med GAS som fokus.

- Jag ser fram emot att arbeta med GAS. Det är en stor utmaning och ett unikt tillfälle att få använda mig av allt jag lärt mig på utbildningen, säger Iza Täck. Ett stort evenemang som GAS kan skapa en stor gemenskap i Glasriket för de verksamma och för de boende. Jag är övertygad om att alla vill visa upp Glasrikets bästa sida.

Den utbildning som Iza går är Turismprogrammet på Linnéuniversitetet i Kalmar. Utbildningen är treårig och under sin praktik kommer hon skriva en rapport som är utbildningens sista arbete. Iza kommer titta på hur GAS konferens påverkar området och ha forskningsfrågor kopplade till sitt arbete.

- Det är en bred utbildning och vi har grundat i besöksnäringens historia. I utbildningen har jag läst management och ekonomistyrning med budgetering kopplad till besöksnäring och evenemang, säger Iza Täck. De flesta som läser på programmet har en bakgrund inom service på något sätt.

Iza själv har en bakgrund inom handeln och bor i Hovmantorp med familjen. Just service är något som hon brinner för och som är en av anledningarna till att hon sökte utbildningen.

- Jag bor helt perfekt för att pendla till Kalmar och studera, säger Iza. Hovmantorp ligger bra till även för en kommande arbetsmarknad inom besöksnäringen.

Iza kommer finnas på näringslivsavdelningen under våren. GAS konferens i Glasriket har temat ”Innovation through tradition” och genomförs 20-23 maj.

Senast uppdaterad: 14 januari 2020
Publicerad: 13 januari 2020 kl. 11.00

Näringslivskontoret

 • Karin Bååth - Näringslivschef
  Förvaltning/Avdelning: Kommunledningsförvaltningen, Näringslivskontoret
  Telefon: 0478-125 60

 • Bodil Askencrantz - Destinationsutvecklare
  Förvaltning/Avdelning: Kommunledningsförvaltningen, Näringslivskontoret
  Telefon: 0478-125 37

 • Anette Blomqvist - Rådgivning vid starta eget
  Bolag: Almi
  Telefon: 070-533 32 39

Vill du skicka e-post till oss?

Personliga e-postadresser skapar vi med förnamn.efternamn@lessebo.se.

Kontakt Lessebo kommun

Lessebo kommun
Storgatan 78
365 31 Lessebo

Telefon: 0478 - 125 00
E-post: info@lessebo.se