Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

När jobbet är kul orkar man pendla!

Bor man i Blekinge men drömjobbet ligger i Kosta så blir det några mil i bilen. Hur i hela friden orkar du det undrar vi när vi träffar John Källström på Kosta Lodge.

– Det undrar jag också, svarar John med ett skratt. Det där med att skratta verkar vara ständigt närvarande hos John som berättar att det hela började med att han fick uppdraget att bygga upp Safariparken 2017. Sen blev han kvar och ansvarar nu även för Kosta Lodge, Hyttsillen och Fiskeaktiviteter i flera närliggande sjöar.

Vi får även veta att det som gör arbetet så spännande är att det alltid händer något. Nya idéer både kläcks och utvecklas hela tiden. De kan komma från lite olika håll. Från John själv, övriga personalen eller från ägarna. – Det är viktigt att det är högt i tak och att alla känner att det är fritt fram att komma med egna tankar och förslag. Det är superviktigt, säger John. John berättar att många idéer grundar sig på vad kunderna frågar efter. Att man måste vara lyhörd och lyssna in besökarna. Det är på så sätt John och hans gäng ständigt håller fokus på vilka idéer som skall hamna på priolistan här och nu, eller läggas som en plan för framtiden. Ett av det senaste tillskottet från idébanken är för den växande målgruppen Husbilsfolket. Alla ställplatser har nu fått varsitt stort trädäck.

– Det har verkligen blivit en succé fast vår tanke mer var en praktisk lösning för att göra platserna tydligare, berättar John.

Innan intervjun så läste vi på lite om alla de erbjudanden som Kosta Lodge har, och hittade då riktigt fina recensioner på flera ställen. Framförallt så var det just personalen som lovordades. Då blir man så klart lite nyfiken på hur man motiverar personalen att prestera på topp när det gäller just att möta kunden. – Jag har inget speciellt knep utan fokuserar på att själv vara ett föredöme när det gäller att möta våra kunder. Jag måste agera precis så som jag vill att min personal skall göra. Annars funkar det ju inte, förklarar John.

Vi förstår att personalen är viktig för ett företag som Kosta Lodge. Samtidigt är det även en av de största utmaningarna. När företaget ansvarar för flera enheter så behöver personalen vara flexibel, kunna ta folk på ett proffsigt sätt samt även kunna hoppa in där det behövs. Det är mer eller mindre en ständig jakt på rätt personal får vi veta.

Under intervjun så ringer telefonen flera gånger. Det är tydligt att John är spindeln i det där berömda nätet just vad gäller de fyra områden som han ansvarar för i Kosta. Det händer saker hela tiden och det märks att John stortrivs. Så vi börjar förstå att jobbet är värt pendlingsavståndet.

– Ibland blir det sena kvällar och då sover jag över här på Lodgen helt enkel, förklarar John med ett leende.

Vi på Lessebo näringslivskontor tackar för att vi fick komma och prata en stund. Alltid kul att få höra lite om människorna bakom företaget.

Senast uppdaterad: 20 augusti 2020
Publicerad: 20 augusti 2020 kl. 11.29

Lessebo i media

Näringslivskontoret

 • Karin Bååth - Näringslivschef
  Förvaltning/Avdelning: Kommunledningsförvaltningen, Näringslivskontoret
  Telefon: 0478-125 60

 • Bodil Askencrantz - Destinationsutvecklare
  Förvaltning/Avdelning: Kommunledningsförvaltningen, Näringslivskontoret
  Telefon: 0478-125 37

 • Anette Blomqvist - Rådgivning vid starta eget
  Bolag: Almi
  Telefon: 070-533 32 39

Vill du skicka e-post till oss?

Personliga e-postadresser skapar vi med förnamn.efternamn@lessebo.se.

Kontakt Lessebo kommun

Lessebo kommun
Storgatan 78
365 31 Lessebo

Telefon: 0478 - 125 00
E-post: info@lessebo.se