Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Information till företag om Corona-Covid19

Det kommer mycket information rörande företagande och ekonomi kopplat till Corona och Covid-19. Här hittar du som företagare information som kan vara bra att ha. Allmän samhällsinformation finns på www.lessebo.se/coronalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

www.verksamt.se (Uppdateras löpande)

Här har vi samlat information om tillfälliga ändringar i lagar och regler som är viktig för dig som företagare att känna till med anledning av coronaviruset och covid-19.

Verksamt.se also provides information in English. Klick on "Länk" below for more information.

 

Nyheter och åtgärder lokalt i Lessebo kommun


Information till näringslivet i Kronoberg om coronavirusets effekter (Publicerad 18 mars 2020)

Business Region Kronoberg mobiliserar nu de regionala samverkansaktörerna Region Kronoberg, Länsstyrelsen, Arbetsförmedlingen, kommunernas näringslivsfunktioner, Almi, Destination Småland med flera för att ge information till företagen i Kronoberg. Vi håller löpande kontakt för att få en överblick över läget, vilket snabbt förändras med nya beslut på nationell och internationell nivå. Vi mobiliserar kring akuta frågor men planerar också för längre sikt.


Almis lånefond förstärks med 3 miljarder kronor (Publicerad 20 mars 2020)

För att lindra de negativa konsekvenserna för företagen är det centralt att kreditförsörjningen till företagen fortsätter att fungera. Här har Almi en viktig roll att fylla och regeringen ställer därför nu nödvändiga resurser till förfogande.

För att undvika att livskraftiga företag slås ut till följd av coronavirusets spridning och för att möta företagens behov har regeringen fattat beslut om att förstärka Almis lånefond med 3 miljarder kronor. Samtidigt tillförs Almi extra resurser för att kunna möta det snabbt ökande antalet företag som vänder sig till Almi.


Krispaket för svenska företag och jobb

Regeringen presenterar nu ytterligare åtgärder för att mildra de ekonomiska effekterna av virusutbrottet. Förslagen bygger på en överenskommelse mellan Socialdemokraterna, Centerpartiet, Liberalerna och Miljöpartiet.


Utökat statligt ansvar för sjuklönekostnader (Publicerad 16 mars 2020)

Regeringen föreslår att staten tillfälligt tar hela kostnaden för arbetsgivares sjuklöner under april och maj. Även egenföretagare ersätts genom sjukpenningen. Förslaget ingår i regeringens extra ändringsbudget som presenterats med anledning av det nya coronaviruset.

Förslag om likviditetförstärkning via skattekontot (Publicerad 16 mars 2020)

Regeringen har presenterat ytterligare budgetåtgärder med anledning av det nya coronaviruset. Ett av förslagen handlar om att företag ska kunna få anstånd med skatteinbetalningar under ett år. Målet är att snabbt och i en betydande omfattning stärka företagens likviditet – i hela företagssektorn.


Om förslaget korttidspermittering (Publicerad 16 mars 2020)

Regeringen har presenterat ytterligare budgetåtgärder med anledning av det nya coronaviruset. Ett av förslagen handlar om ett system för korttidspermittering.

Hade du nytta av innehållet på den här sidan?
Ja Nej

Tack för din synpunkt på denna sida på vår hemisda. Om du vill att vi svarar dig, lämna epostadress eller telefonnummer.
Senast uppdaterad: 25 mars 2020
Publicerad: 18 mars 2020 kl. 11.53

Näringslivskontoret

 • Karin Bååth - Näringslivschef
  Förvaltning/Avdelning: Kommunledningsförvaltningen, Näringslivskontoret
  Telefon: 0478-125 60

 • Bodil Askencrantz - Destinationsutvecklare
  Förvaltning/Avdelning: Kommunledningsförvaltningen, Näringslivskontoret
  Telefon: 0478-125 37

 • Anette Blomqvist - Rådgivning vid starta eget
  Bolag: Almi
  Telefon: 070-533 32 39

Vill du skicka e-post till oss?

Personliga e-postadresser skapar vi med förnamn.efternamn@lessebo.se.

Kontakt Lessebo kommun

Lessebo kommun
Storgatan 78
365 31 Lessebo

Telefon: 0478 - 125 00
E-post: info@lessebo.se