Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Cykelleder och MTB

I Lessebo kommun finns fina cykelleder som tar dig runt på småländska vägar med vacker natur. Är du sugen på lite mer fart och fläkt finns Strömbergshyttans MTB-bana. Du tar dig också enkelt med cykeln från Kosta till Målerås MTB.

Cykelleder

 • Utvandrarleden går utmärkt att cykla. Den är cirka 120 km lång och går genom tre kommuner. Emmaboda, Lessebo och Tingsryd. Mer information om leden finns på Utvandrarledenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
 • På Tur i Glasriket är en led som är cirka 98 kilometer lång som går mellan orterna Kosta, Bergdala, Hovmantorp, Lessebo, Skruv, Transjö. Här kan du besöka glasbruken längs med leden. Delar av leden är dåligt uppmärkt och kan vara svår att följa. En översyn av leden kommer göras.
 • Rottnen Runt är en led som är 50 kilometer lång som följer hela tiden sjön Rottnens stränder. Här finns fina rastställen längs med leden. Startar gör man vid Järnvägsstationen i Hovmantorp. 
  Information om Rottnen Runt

MTB

 • Strömbergshyttan Strömbergshyttans MTB banalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster är kuperad och naturskön. Den 2.8 km långa banan erbjuder utmaningar för den vältränade men är också en bra och rolig start för dig som är nybörjare.
 • Målerås Från Kosta tar du dig enkelt med cykel till Måleråslänk till annan webbplats i grannkommunen. Banan är skyltad från parkeringen i Kosta och leder dig till tre leder med olika längd och svårigheter.
Cykeluthyrning

Kosta Rental centerlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster kan du hyra cyklar och annat du behöver för din dag i naturen.

Hyra cykel för din dag på Utvandrarleden gör du enklast hos Grimsnäs Herrgårdlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster som är ett av boendena längs den natursköna leden.

Hade du nytta av innehållet på den här sidan?
Ja Nej

Tack för din synpunkt på denna sida på vår hemisda. Om du vill att vi svarar dig, lämna epostadress eller telefonnummer.
Senast uppdaterad: 6 augusti 2020
Publicerad: 9 januari 2017 kl. 16.24

Uppleva

 • Kommunhusets reception och växel


  Besöksadress: Storgatan 78, 365 31 Lessebo
  Postadress:
  Lessebo kommun, 365 31 Lessebo
  Växel: 0478-125 00
  E-mail: info@lessebo.se

Vill du skicka e-post till oss?

Personliga e-postadresser skapar vi med förnamn.efternamn@lessebo.se.

Vet du inte vem du ska kontakta?
Skicka e-post till turism@lessebo.se

Kontakt Turistinformation

KOSTA
Besök: Kosta Outlet
365 43 KOSTA
Telefon:
0478-507 05
E-post: turism@lessebo.se
Säsongsöppen 17 juni till 25 augusti, kl. 10.00 - 18.00

LESSEBO BIBLIOTEK
Besök: Storgatan 51
365 32 Lessebo
Telefon: 0478-125 66
Öppen året runt.