Entreprenörer och eldsjälar hyllades

Årets pristagare som hyllades på näringslivskvällen 2023.

Grattis till alla pristagare som hyllades på näringslivskvällen! Foto: Erika Gülich

Under onsdagskvällen anordnade Lessebo kommun en näringslivskväll där priser, diplom och blommor delades ut till företagare, eldsjälar och föreningsaktiva.

– Näringslivskvällen är en kväll full av mingel, inspiration, nätverkande och en möjlighet att fira tillsammans och lyfta duktiga entreprenörer och eldsjälar i Lessebo kommun, berättar Elisabet Forslund, näringslivschef på Lessebo kommun.

Under kvällen uppmärksammades de personer som utsetts till Årets Företagare, Årets Unga Företagare, Årets Nyföretagare och Årets UF-företag. Även de som tidigare under året tagit emot Lessebo kommuns kultur- och fritidspriser hyllades under kvällen.

Årets Företagare Lessebo

Christian Jonsson, Smålands Flyttbud

Priset delas ut av Företagarna och motiveringen lyder:

"Denne drivne entreprenör har utvecklats starkt i en bransch med små marginaler och har på kort tid fått sitt företag att växa till ett av ortens största. Med nya lokaler och verksamheter även utanför kommungränsen är denne visionär i ständig expansion. Hållbarhet är ett viktigt ben med nya innovativa sätt att återanvända material. Att lägga stor vikt på god service och en hög kundnöjdhet är andra självklarheter. Denne mångsysslare är även en medmänniska med ett stort hjärta som tar emot unga som behöver extra hjälp och ger dem meningsfull sysselsättning. Med både små och stora kunder, nära och långväga rullar detta expanderande varumärke med stor framgång även utanför Sveriges gränser."

Årets Unga Företagare Lessebo

Mikael Lisselgård, Lissel Dev

Priset delas ut av Företagarna och motiveringen lyder:

"En teknisk kreatör som har många bollar i luften och inte räds nya utmaningar. Hårt arbete, en hög servicenivå och smarta produkter har gett mycket fina resultat. Med ett driv och en kreativitet utvecklar denne innovatör ständigt nya produkter och tjänster som även säljs och knoppas av till nya framgångsrika verksamheter. Cirkuläritet och återanvänding är centrala begrepp i några av produkterna som används framgångsrikt av länets största kommun. Denne entreprenör är lika bekväm med att utveckla rymdsimulatorer i appar som att skapa verktyg som hjälper många i vardagen i såväl redovisning som webbutveckling."

Årets Nyföretagare Lessebo

Linda Sandberg, Sandberg Torpaträdgård

Priset delas ut av Nyföretagarcentrum och motiveringen lyder:

"Årets nyföretagare Linda Sandberg på Sandberg Torpaträdgård utmärker sig genom mod, kreativitet och en stark vilja att vårda det kulturlandskap som kommunen har. Med sitt mod och vilja har årets nyföretagare visat att det går att sadla om för att följa sin dröm. Att vara nyföretagare är utmaning som kräver hårt arbete, engagemang och en vilja att ta risker. Årets nyföretagare är en stor inspirationskälla för andra som vill starta eget och en påminnelse om hur viktigt det är att främja entreprenörskap och innovationskraft i samhället."

Årets UF-företag Lessebo

 • TuGo UF (Mia Johansson, Emelie Önnestam, Josefin Arvidsson, Maria Svendsen, Matilda Axelsson)
 • Y.M UF (Mohammad Haj Khalaf)

Priset delas ut av Ung Företagsamhet Kronoberg.

Årets kultur- och fritidspristagare

 • Kulturpriset: Sören Mörch
 • Fritidspriset: Sören Gunnarsson
 • Uppmuntranspriset: Anna Askencrantz

Priserna delas ut av Lessebo kommun och du kan läsa motiveringarna i en tidigare artikel:

Grattis till årets pristagare!

Inspirerande och rolig föreläsning

Förutom prisutdelning och middag bjöds publiken på en inspirerande och rolig föreläsning ("I varandras skor") av Klas Hallberg som är känd som en av Sveriges, och kanske världens, bästa talare.

Senast uppdaterad: 22 september 2023
Publicerad: 7 september 2023 kl. 09.16

Kommunikation

 • Anna Tigerström - Kommunikations- och marknadschef
  Förvaltning/Avdelning: Kommunledningsförvaltningen
  Telefon: 0478-125 11 Mobil: 070-948 64 88 (endast för sms)
  E-post: anna.johanssontigerstrom@lessebo.se

Vill du skicka e-post till oss?

Personliga e-postadresser skapar vi med förnamn.efternamn@lessebo.se

Kontakt Lessebo kommun

Lessebo kommun
365 80 Lessebo

Telefon: 0478 - 125 00
E-post: kontaktcenter@lessebo.se