Yrke: Undersköterska

Ett kollage av foton på Modou, Thilde, Sulaim och Zahra.

Som undersköterska har du i uppgift att ge den enskilde stöd i vardagen enligt beslutade insatser inom ramen för socialtjänstlagen.

 • Praktiken ledde till timjobb för Modou: Modou arbetar inom hemtjänsten i Lessebo tätort och har som mål att plugga till undersköterska. Han kom in i yrket via praktik både på Hackes kortidsverksamhet för barn och därefter det särskilda boendet Berghälla.
 • Thildes jobb innebär frihet under ansvar: På Hackes barnkorttids/fritids arbetar Thilde mot individuella mål för varje barn och samarbete sker med vårdnadshavarna.
 • Zahra extrajobbar i hemtjänsten bredvid studierna: Zahra studerar inom försäljning mot företag och arbetar vid sidan om i hemtjänsten i Lessebo. Extrajobbet går bra att kombinera med pluggandet.
 • Varierande jobb för Mahadi: Mahadi Sulaiman Ibrahim arbetar med personer som har olika funktionsnedsättningar. Det är ett varierande jobb där ingen dag är den andra lik.

Arbetsuppgifterna omfattar insatser så som personlig omsorg, socialt stöd och ledsagning samt även serviceinsatser som städ, tvätt och inköp. Vidare innebär att du har i uppgift att ge den enskilde omsorgsstöd i deras bostäder och bilkörning ingår i arbetet. Det är viktigt att skapa en meningsfull vardag för den enskilde så att de känner trygghet i sin vardag. Undersköterskans arbete berör även kontakmanskap och vissa delegerande hälso- och sjukvårdsinsatser så som medicinhantering.

Förmågan att vara lyhörd och uppmärksamma den enskildes behov samt förmåga att från eget initiativ lösa problem värderas särskilt. Arbetet kräver att du är ansvarstagande, empatisk, flexibel samt har lätt för att samarbeta. Arbetstiden är förlagd till dag- kväll- samt helgtjänstgöring. Vi söker dig som har en god dialog med den enskilde och dess anhöriga, som har ett gott samarbete med kollegor samt är flexibel och trygg i sin arbetsroll.

Det är meriterande om du har arbetslivserfarenhet av omsorgsarbete inom hemtjänst, särskilt boende och med personer med demenssjukdom.

Vi tar stor hänsyn till personlig lämplighet. Krav på B-körkort.

Hade du nytta av innehållet på den här sidan?
Ja Nej

Tack för din synpunkt på denna sida på vår hemisda. Om du vill att vi svarar dig, lämna epostadress eller telefonnummer.
Senast uppdaterad: 8 augusti 2023
Publicerad: 24 januari 2019 kl. 13.57

Förvaltningschefer

 • Christina Nyquist - Kommunchef
  Förvaltning/Avdelning: Kommunledningsförvaltningen
  Telefon: 0478-125 27

 • Conny Axelsson - Samhällsbyggnadschef
  Förvaltning/Avdelning: Samhällsbyggnadsförvaltningen
  Telefon: 0478-125 40

 • Catherine Persson Lundgren - Socialchef
  Förvaltning/Avdelning: Socialförvaltningen
  Telefon: 0478-125 74

 • Therese Linnér - Utbildningschef
  Förvaltning/Avdelning: Barn- och utbildningsförvaltningen
  Telefon: 0478-126 22

Vill du skicka e-post till oss?

Personliga e-postadresser skapar vi med förnamn.efternamn@lessebo.se.

Kontakt Lessebo kommun

Lessebo kommun
365 80 Lessebo

Telefon: 0478 - 125 00
E-post: info@lessebo.se