Välkommen att söka jobb hos oss

Lessebo kommun finns mitt i Glasriket och har cirka 8 500 invånare, drygt 300 företag och mer än 1 miljon besökare årligen. Kommunikationerna är goda med pendlingsavstånd till Linnéuniversitetet i Växjö och Kalmar. Vår verksamhet baseras i de fyra orterna Lessebo, Hovmantorp, Kosta och Skruv.

I Lessebo kommun finns en arbetsglädje och det är lätt att lära känna varandra med ett nära samarbete mellan förvaltningar och politiker. Hos oss möts du av god service och ett gott bemötande. Det handlar om att ha ett gott samarbete mellan medarbetare och till våra medborgare. Vi satsar på utvecklingsfrågor och tillsammans skapar vi en grön kommun som vi är stolta över och där vi värnar om varandras framtid. Vårt utvecklingsarbete fortsätter där målsättningen är att Lessebo kommun gör en hållbar resa där vi är fler än 10 000 invånare 2025. Lessebo kommun ska vara en attraktiv och trygg plats att leva på, för alla invånare.

Det finns många yrken i Lessebo kommun. Här på vår webbplats kan du läsa mer om några av yrkena inom förskola, skola, omsorg och den kommunala hälso- och sjukvården:

Roger och Lotta om rekrytering

I Lessebo kommun finns en arbetsglädje och det är lätt att lära känna varandra med ett nära samarbete förvaltningar och politiker. Roger är rektor för två skolor och Lotta enhetschef i äldreomsorgen.

När jag rekryterar så tittar jag mycket på vilken inställning till lärande en kandidat har. Det är viktigt att man vill sprida den kunskap man har, berättar Roger Wisberg.

I vår artikel kan du läsa mer om hur Roger tänker vid anställningar:

Lessebo.se - Den bästa rekryteringsstrategin

Vi söker och arbetar brett, säger Lotta Westrin. Det behövs till exempel fler killar i omsorgen och vi vill gärna ha breda arbetsgrupper. Det berikar och ger olika input i verksamheten.

I vår artikel berättar Lotta mer om att söka jobb i omsorgen:

Lessebo.se - Om att söka jobb i omsorgen

Hade du nytta av innehållet på den här sidan?
Ja Nej

Tack för din synpunkt på denna sida på vår hemisda. Om du vill att vi svarar dig, lämna epostadress eller telefonnummer.
Senast uppdaterad: 3 maj 2024
Publicerad: 22 november 2016 kl. 10.43

Förvaltningschefer

 • Christina Nyquist - Kommunchef
  Förvaltning/Avdelning: Kommunledningsförvaltningen
  Telefon: 0478-125 27

 • Conny Axelsson - Samhällsbyggnadschef
  Förvaltning/Avdelning: Samhällsbyggnadsförvaltningen
  Telefon: 0478-125 40

 • Catherine Persson Lundgren - Socialchef
  Förvaltning/Avdelning: Socialförvaltningen
  Telefon: 0478-125 74

 • Therese Linnér - Utbildningschef
  Förvaltning/Avdelning: Barn- och utbildningsförvaltningen
  Telefon: 0478-126 22

Vill du skicka e-post till oss?

Personliga e-postadresser skapar vi med förnamn.efternamn@lessebo.se.

Kontakt Lessebo kommun

Lessebo kommun
365 80 Lessebo

Telefon: 0478 - 125 00
E-post: info@lessebo.se