Upplev och bo i Lessebo kommun

Lessebo kommun är en bit av Småland - mitt i Glasriket och Vilhelm Mobergs födelsebygd. Förutom de 8 800 invånarna så besöker runt en miljon personer oss varje år. Det gör Lessebo till en av Sveriges turistkommuner. Med goda kommunikationer är det bra pendling till Växjö och Kalmar, men också nära till världen genom Kastrup och Köpenhamn dit det går direkttåg.

I kommunen finns stora besöksmål som Kosta med SPA, shopping och glas, Grimsnäs herrgård med Sune Markmann och småländska delikatesser och flera  Det är alltid nära till naturen i Lessebo kommun med flera elljusspår och naturupplvelser vid de många sjöarna. Fråga valfri kommuninvånare och du får ett tips.

Det finns ett stort intresse att bosätta sig i Lessebo kommun och just nu pågår försäljning av nya tomter i Hovmantorp och Lessebo. Det planeras också för nya lägenheter av såväl allmännyttiga Lessebohus som av privata aktörer. På sidan Lyftblicken.se. kan läsa mer om olika boendemöjligheter i Lessebo kommun.

Senast uppdaterad: 12 juni 2018
Publicerad: 12 juni 2018 kl. 15.14

Förvaltningschefer

• Christina Nyquist - Kommunchef

• Conny Axelsson - Samhällsbyggnadschef
    Förvaltning/Avdelning: Samhällsbyggnadsförvaltningen

• Fernando Germond Corrêa - Socialchef
    Förvaltning/Avdelning: Socialförvaltningen

• Therese Linnér - Utbildningschef
    Förvaltning/Avdelning: Barn- och utbildningsförvaltningen

Personliga e-postadresser skapar vi med förnamn.efternamn@lessebo.se.