• Minimera Visa
  2020-09-24
  Driftstörning på vattnet i Skruv
  Måndagen den 28 september kan det förekomma driftstörningar i dricksvattnet. Vattn... Läs mer
 Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Gräva och schakta - tillstånd

Alla som ska gräva för att till exempel lägga ledningar ska söka tillstånd hos kommunen. Här kan du läsa om vad som gäller.

Grävtillstånd

Generellt grävtillstånd finns för akuta reparationer som behövs vid exempelvis vattenläckor och kabelfel. Grävarbetena handlar om både underhåll av befintliga ledningar och nyanläggningar. Det ska förorsaka så liten störning som möjligt för tredje man, därför ska du som vill gräva alltid ansöka om tillstånd innan ett grävarbete påbörjasöppnas i nytt fönster, oavsett i vilken miljö arbetet ska ske. Tänk på att du måste göra en kontroll av var ledningarna ligger i marken innan du ansöker om tillstånd. Detta gör du på ledningskollen.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Har det skett en olycka iform av exempelvis en större vattenläcka så att ett akut grävarbete varit nödvändigt, ska du anmäla detta senast dagen efter utfört arbete.

Vad händer efter grävningen?

När grävningen är utförd ska respektive sökande anmäla detta till kommunen. Därefter sammanställer kommunen anmälningarna och gör en beställning till sin asfaltentreprenör som gör den slutliga lagningen. Kommunen fakturerar sedan den sökande enligt fastställd prislista. Efter att grävningsarbetet slutförts måste sedan ytan ligga minst en månad för att packa sig så det inte senare blir en sättning (svacka) efter asfaltering. Under denna tid kan ytan behöva jämnas till med nytt grus om det blir gropigt.

Tipsa oss gärna!

Ser ni ytor som ni tror har legat olagade under lång tid så fyll gärna i en felanmälan. Likaså om det blir gropar och otrevliga kanter under tiden. Tillsammans kan vi ha många ögon som håller koll för att lättare fånga upp det som händer från dag till dag med vårt viktiga vägnät.

Hade du nytta av innehållet på den här sidan?
Ja Nej

Tack för din synpunkt på denna sida på vår hemisda. Om du vill att vi svarar dig, lämna epostadress eller telefonnummer.
Senast uppdaterad: 18 januari 2018
Publicerad: 23 januari 2017 kl. 15.39

Lessebo i media

Samhällsbyggnadsförvaltningen

 • Conny Axelsson - Samhällsbyggnadschef
  Förvaltning/Avdelning: Samhällsbyggnadsförvaltningen
  Telefon: 0478-125 40

Vill du skicka e-post till oss?

Personliga e-postadresser skapar vi med förnamn.efternamn@lessebo.se.

Vet du inte vem du ska kontakta?
Skicka e-post till samhallsbyggnad@lessebo.se

Kontakt Lessebo kommun

Lessebo kommun
Storgatan 78
365 31 Lessebo

Telefon: 0478 - 125 00
E-post: info@lessebo.se