Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Corona - Covid19

Coronapandemin pågår för fullt och det gäller särskilda rekommendationer som invånare och företag förväntas följa. Lessebo kommun uppmanar alla som vistas i vår kommun att ta del av råden. Alla har ett stort eget ansvar att agera på ett säkert sätt i enlighet med råden.

Vår viktigaste uppmaning till dig är att följa de rekommendationer och riktlinjer som gäller:

 • Känner du dig det minsta sjuk, stanna hemma.

Lessebo kommun följer de rekommendationer som kommer från myndigheter gällande viruset corona och sjukdomen covid-19. Vårt viktigaste uppdrag är att skydda äldre och multisjuka som är de mest sårbara i samhället.

God handhygien

I samband med smittsamma sjukdomar är det extra viktigt att hålla en god handhygien. Tvätta dig noga med tvål och vatten samt med handsprit vid behov. Man kan också tänka på att hosta i armvecket. Håll avstånd när du rör dig bland andra människor. Stanna hemma om du är sjuk.

Sjukvård, provtagning och vaccinering

De allra flesta som blir sjuka behöver inte söka vård eftersom besvären brukar gå över av sig själv. Mer information om hur du söker vård samt om hur du tar prover kopplade till Covid-19 finns på Vårdguidens hemsida.

Under 2021 kommer vaccinering mot covid-19 att genomföras. Ansvarig för vaccineringen är Region Kronoberg och aktuell information om vad som gäller finns på Vårdguiden 1177.

Rutiner för besök på boenden för äldre

Dörrarna in på Lessebo kommuns boenden är låsta och man behöver göra upp om besöket i förväg genom att kontakta personalen på boendet. Väl på plats gäller att man är frisk, spritar händerna och håller sig på minst 1,5 meters avstånd till andra människor man möter. Besöket sker sen på säkra mötesplatser eller i bostaden hos den som besöks. Som besökare ska man inte vara i allmänna i utrymmen.

Mer information från Lessebo kommun


Läs vidare - var källkritisk!

Det sprids väldigt mycket information om det nya coronaviruset just nu. Det kan vara svårt att veta vad som är sant och inte. Det finns alltid anledning att vara källkritisk. Folkhälsomyndigheten är expertmyndighet i Sverige. Tillsammans med WHO är de källan till kunskap om det coronaviruset. På deras frågor och svar-sida finns mycket information och webbplatsen uppdateras hela tiden. Det officiella namnet på sjukdomen är Covid-19.

 • Har du fler frågor? Ring det nationella informationsnumret 113 13
Hade du nytta av innehållet på den här sidan?
Ja Nej

Tack för din synpunkt på denna sida på vår hemisda. Om du vill att vi svarar dig, lämna epostadress eller telefonnummer.
Senast uppdaterad: 8 april 2021
Publicerad: 18 mars 2020 kl. 15.24

I ett krisläge

 • Kommunhusets reception och växel


  Besöksadress: Storgatan 78, 365 31 Lessebo
  Postadress:
  Lessebo kommun, 365 31 Lessebo
  Växel: 0478-125 00
  E-mail: info@lessebo.se

 • Patrik Itzel - Beredskaps- och säkerhetssamordnare
  Förvaltning/Avdelning: Kommunledningsförvaltningen
  Telefon: 0478-125 06

 • Olof Björkmarker - Kommunikations- och marknadschef
  Förvaltning/Avdelning: Kommunledningsförvaltningen
  Telefon: 0478-125 11 Mobil: 070-948 64 88

Vill du skicka e-post till oss?

Personliga e-postadresser skapar vi med förnamn.efternamn@lessebo.se

Kontakt Lessebo kommun

Lessebo kommun
Storgatan 78
365 31 Lessebo

Telefon: 0478 - 125 00
E-post: info@lessebo.se