Feriejobb

Syntolkning: En naturbild med gröna toner i bakgrunden. Längst fram en blå fjäril på en gul blomma.

Sommaren 2023 finns det möjlighet för ungdomar i Lessebo kommun att feriearbeta. Ansökan öppnar den 13 mars och stänger den 16 april.

Under ditt feriejobb får du möjlighet att introduceras på arbetsmarknaden och i arbetslivet och även möjligheten att tjäna egna pengar. Lessebo kommun erbjuder feriejobb inom våra kommunala verksamheter samt inom föreningslivet.

Vem kan ansöka om feriejobb?

Alla som är födda 2005, 2006 eller 2007 och är folkbokförda i Lessebo kommun kan ansöka om feriejobb. Läser du fyraårig gymnasieutbildning på särskola kan du även ansöka om feriejobb efter ditt tredje år på gymnasiet.

Är det möjligt att köpa busskort?

Håll gärna koll på kommunens hemsida i mars för att få mer information gällande busskort.

Kan jag feriejobba samtidigt som jag blivit antagen till UngDrive?

Nej, om du har sökt och blivit antagen till UngDrive kan du inte feriearbeta i Lessebo
kommun. Du kan endast välja ett av dessa alternativ. Mer information om UngDrive och hur du ansöker hittar du längre ned på denna sida.

Är jag garanterad en ferieplats?

Nej. Lessebo kommun kan inte garantera att alla får ett feriejobb, detta då vi har ett begränsat antal platser. Det begränsade antalet platser har vi för att arbetsplatserna ska ha tillräcklig tid och resurser för att kunna ge en bra introduktion och handledning under sommaren. Som ovan nämnts bidrar även corona till att vi har färre platser än i vanliga fall.

Hur ansöker jag?

Du gör din ansökan i vårt rekryteringsverktyg Visma Recruit. För att kunna göra en ansökan måste du antingen skapa ett konto i Visma Recruit eller logga in med ditt Google- eller Facebook konto.

I din ansökan har du möjlighet att önska tre alternativ på feriejobb. Observera att du måste välja olika val på de tre önskemålen.

Om det blir många sökanden till en viss ferieplats tillämpas turordning, övriga sökanden kommer i många av platser att bli tilldelad någon annan ferieplats. Observera att reservplatser kommer att informeras via e-post, så håll koll i din mejl varje dag!

När ansöker jag?

Ansökan är öppen från den 13 mars till den 16 april. Vi tar inte emot ansökningar som kommer in efter att ansökningstiden gått ut.

Under maj månad kontaktar vi dig via e-post och erbjuder dig ditt feriejobb. Eftersom vi har ett begränsat antal ferieplatser kan det vara så att du inte får ett erbjudande i första utskicket. Ifall någon tackar nej till sitt erbjudna feriejobb kommer vi efter turordning erbjuda denna plats till en annan sökande. Uteblir svar efter att svarstiden gått ut fördelas platsen även då vidare, så var noga med att meddela ditt svar till kommunen inom angiven tid.

Vilka veckor kan jag feriejobba?

Varje ferieungdom kan maximalt arbeta 75 timmar under tre veckor. I din ansökan ska du fylla i vilka veckor du kan feriejobba, ju fler perioder du kryssar i desto större är möjligheten att du tilldelas ett feriejobb. Tänk på att du behöver vara tillgänglig under hela perioden du angett.

  • Period 1 (vecka 25, 26, 27)
  • Period 2 (vecka 28, 29, 30)
  • Period 3 (vecka 30, 31, 32)

På grund av att skolornas läsår börjar under vecka 33 höstterminen 2023, så måste vi i år lösa arbetsperioderna på ett lite speciellt sätt. Den sista veckan i period 2 och den första veckan i period 3 kommer överlappa varandra och det blir därför under vecka 30 dubbel bemanning. På så sätt får alla feriearbetare sina tre veckors arbete innan skolorna börjar.

Vilka ferieplatser kan jag välja mellan?

Längre ned på denna sida finns ett dokument som heter ”Beskrivning av ferieplatserna 2023”, här får du en beskrivning av de ferieplatser Lessebo kan erbjuda sommaren 2023.

Vad gör jag om jag tappat bort någon viktig blankett som ska lämnas in?

Då vi inte skickar ut några blanketter via e-post så finner du samtliga blanketter längre ned på denna sida under rubriken ”Blanketter”, här kan du själv enkelt ladda ner blanketten du saknar. Det kommer även att finnas blanketter i receptionen om man har svårt att ladda ner. Under rubriken ”Länkar” finner du även hemsidor som kan vara bra för dig att känna till.

Tips! Sök även andra sommarjobb

Intresset för feriejobb är stort och Lessebo kommun har ett begränsat antal platser. Ta därför chansen och även sök andra jobb:

Sommarvikariat inom vård- och omsorgen

Har du fyllt 18 år? Sök våra sommarvikariat inom vård- och omsorgen. Senast den 31 maj.

UngDrive

Har du en dröm om att starta ett eget företag? Ta chansen genom att lämna in en ansökan till UngDrive. Senast den 30 april. Läs mer om vad UngDrive innebär och hur du ansöker i nedan dokument.

Kontakt

Arbetsmarknadsavdelning
Telefon: 0478- 125 00
E-post: feriejobb@lessebo.se

Ferieplatserna

Blanketter


Har du fler frågor eller funderingar?

Hade du nytta av innehållet på den här sidan?
Ja Nej

Tack för din synpunkt på denna sida på vår hemisda. Om du vill att vi svarar dig, lämna epostadress eller telefonnummer.
Senast uppdaterad: 14 mars 2023
Publicerad: 20 maj 2020 kl. 09.00

Feriejobb

  • Neveen Hamzeh - Arbetsmarknadshandläggare/feriejobben
    Förvaltning/Avdelning: Arbetsmarknadsavdelningen
    Telefon: 0478-126 03

Vill du skicka e-post till oss?

Personliga e-postadresser skapar vi med förnamn.efternamn@lessebo.se

Kontakt Lessebo kommun

Lessebo kommun
365 80 Lessebo

Telefon: 0478 - 125 00
E-post: kontaktcenter@lessebo.se