Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Feriejobb

Vill du tjäna dina egna pengar i sommar, få möjlighet att lära dig något nytt och träffa nya vänner? Här kan du läsa om vilka feriejobb vi förmedlar i år. Det är bara en gång om året du kan skicka in din ansökan under en viss period. Anmälningstiden till feriearbete 2017 har gått ut den 31 mars 2017. Ansökningar som kommer in efter den 31 mars kan inte behandlas.

Hur funkar det?

Lessebo kommun erbjuder feriejobb inom kommunen eller i föreningslivet. Via Ansök här-knappen längre ner på den här sidan kan du söka ett feriejobb som passar dig. Du har möjlighet att önska 3 alternativ på feriejobb. Du är välkommen med din ansökan under mars månad. Under maj månad kontaktar vi dig via brev eller mejl och erbjuder dig ditt feriejobb.
OBS! Anmälningstiden har nu gått ut.  

Vem kan ansöka om feriejobb?

Alla som går i årskurs 9, årskurs 1 och 2 på gymnasiet och är födda 1999, 2000 eller 2001 kan ansöka om feriejobb. Går du på särgymnasiet kan du ansöka om feriejobb även efter tredje året på gymnasiet.

Hur länge får jag arbeta och vad tjänar jag?

Din lön är 50 kr/timme och du får arbeta 50-75 timmar. Busskort kan erbjudas under feriejobbstiden om ditt jobb är i annan ort än där du bor. Spara ditt busskvitto!

Utbetalning av lön

Du måste snarast anmäla ditt konto på Swedbank i Lessebo angående löneinsättning eller gå in på www.swedbank.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. För snabbaste löneutbetalning - skicka in din påskrivna lönelista av din handledare och med dina arbetstimmar efter avslutat feriejobb. Skicka den till Lessebo kommun, Arbetsmarknadsenheten, 365 31 Lessebo.

Tänk också på att lämna in medföljande blankett SKV 434 "Intyg för utbetalning av lön utan skatteavdrag"länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster från Skatteverket om du inte vill att det ska dras någon skatt på ditt feriearbete. Du som har något annat arbete under året ska också fylla i denna blankett, men du ska uppge vad du tjänat på ditt extrajobb under året. OBS! Fyll i denna snarast och lämna till Lessebo kommun, Arbetsmarknadsenheten, 365 31 Lessebo.

Har du sökt men ångrat dig?

Har du sökt feriejobb men av någon anledning inte kan ta det, mejla detta till maria.sari@lessebo.se eller ring 0478-126 92.

Frågor och mer information

Har du frågor runt din lön eller vill veta mer om feriejobb? Ring Maria Sari, 0478-126 92.
Undrar du om du har fått sommarjobb? Vi jobbar på det och kommer att skicka brev till dig under maj månad!


Hade du nytta av innehållet på den här sidan?
Ja Nej

Vi har ingen möjlighet att svara, men dina synpunkter är värdefulla för oss. Om du vill ha svar på en fråga använd kontaktuppgifter som du hittar på sidan kontakta oss
Senast uppdaterad: 15 maj 2017
Publicerad: 9 januari 2017 kl. 15.20

Arbetsmarknad

  • Lars Hammar - Arbetsmarknadschef
    Ansvarsområden: Nystartsjobb, sommarjobb, Miljöverkstan, integration
    Telefon: 0478-126 77

Vill du skicka e-post till oss?

Personliga e-postadresser skapar vi med förnamn.efternamn@lessebo.se.

 

Kontakt Lessebo kommun

Lessebo kommun
Storgatan 78
365 31 Lessebo

Telefon: 0478 - 125 00
Telefax: 0478 - 310 95