• Minimera Visa
  2019-06-24
  Eldningsförbud gäller i Kronobergs län
  Länsstyrelsen har beslutat om eldningsförbud i Kronobergs län från kl. 18.00 den 2... Läs mer
 Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Det är hair det händer

På H.a.i.r är affärsidén att ge samma service som i den större städerna. Sandra Benne och Amanda Regnander driver varsitt företag men delar på lokaler och varumärke. Det är ett nätverksföretagande i liten skala. Sandra äger salongen och Amanda har en hyrstol. Men gentemot kunden agerar de som ett företag.

- Det är service och bemötande som gäller hela vägen, säger Sandra Benne. Vi vill ge kunden det bästa och en kvalitet som finns i salongerna i de större städerna. Det kostar, och vår ambition är inte att vara billigast, vi vill vara bäst.

Sandra startade salongen 2006 och 2009 flyttade hon i lokalerna på Storgatan i Hovmantorp. 2014 anslöt Amanda med sin hyrstol. Både Sandra och Amanda menar att det är farligt att nöja sig som företagare. Då stannar man upp i utvecklingen.

- Vårt samarbete fungerar bra för att vi litar på varandra, säger Amanda Regnander. Som små företagare så stöttar vi varandra med bland annat ekonomi och marknadsföring.

Som egenföretagare handlar det om att hålla en hög kvalitet för att kunna dra in nya kunder och samtidigt få tillräcklig med intäkter att leva på. Både Sandra och Amanda lever på sitt företagande och ser hela tiden till att ligga väl framme med kvalitet och innehåll för att kunna möta och behålla kunden på bästa sätt.

- För att hänga med i trender och hålla en hög kvalitet går vi på utbildningar, berättar Amanda Regnander. Vi använder oss av Wellas produkter och vi är certifierade med titlar som Master Color och Master Blonde. Utbildningar som få frisörer i Sverige har gått.

Kvalitet är ett ord som återkommer i Sandra och Amandas berättelse.

- Gör vi ett misstag en gång så sprider det sig på en liten ort, säger Sandra. Vi måste vara bäst varje gång när vi möter en kund.

Framtiden ser positiv ut för salongen och idéerna på hur verksamheten kan utvecklas bubblar.

- Det känns som att Hovmantorp kommer växa och vi ser en framtid med fler och nya kunder, säger Sandra Benne. Det som skulle komplettera oss är rätt person inom skönhet, massage eller liknande där kemi och ambition stämmer överens.

Senast uppdaterad: 14 december 2018
Publicerad: 14 december 2018 kl. 09.00

Näringslivskontoret

 • Lillemor Karmenstad Grönholm- Näringslivsutvecklare
  Förvaltning/Avdelning: Kommunledningsförvaltningen, Näringslivskontoret
  Telefon: 0478-125 60

 • Bodil Askencrantz - Destinationsutvecklare
  Förvaltning/Avdelning: Kommunledningsförvaltningen, Näringslivskontoret
  Telefon: 0478-125 37

 • Anette Blomqvist - Rådgivning vid starta eget
  Bolag: Almi
  Telefon: 070-533 32 39

Vill du skicka e-post till oss?

Personliga e-postadresser skapar vi med förnamn.efternamn@lessebo.se.

Kontakt Lessebo kommun

Lessebo kommun
Storgatan 78
365 31 Lessebo

Telefon: 0478 - 125 00
E-post: info@lessebo.se