JOAB ett expanderande familjeföretag.

JOAB är ett företag verksamt inom påbyggnadsbranschen och ägs av familjen Olsson från Göteborg. Företaget bedriver verksamhet på flera orter, däribland Göteborg, Mellerud, Lessebo, Blomstermåla, Ålem, Stockholm och Malmö, samt i Finland och Norge.

År 2000 etablerade företaget sig i Lessebo genom förvärvet av Lessebo Hydraulik AB, som sedan införlivades i JOAB.

I Lessebo har företaget ungefär ett 20-tal anställda och när kommunen besöker dem är man i full färd med att rekrytera nya medarbetare. Monteringsanläggningen arbetar för fullt och lastbilarna köar för att monteras och levereras till kunderna.

- Vi är måna om vår verksamhet i Lessebo och det är viktigt att alla våra anställda trivs. För att säkerställa vår kompetensförsörjning tar vi gärna emot praktikanter som tex läser fordonslinje” säger Annika Olsson som är en av ägarna.

Just nu undersöker JOAB möjligheterna att bygga en solcellspark för att säkerställa en stabil och kostnadseffektiv elförsörjning och hade många frågor till Neira Dedic och Conny Axelsson från Samhällsbyggnadsförvaltningen. Vi samtalade också om konjunkturläget, samhällsengagemang, expansion och mycket mer.

På bilderna: Jan Olsson Joab, Marcus Dackling, Lars Altgård, Conny Axelsson, Cecilia Stavert och Neira Dedic från Lessebo kommun.

Senast uppdaterad: 12 mars 2024
Publicerad: 12 mars 2024 kl. 08.00

Näringslivskontoret

Vill du skicka e-post till oss?

Personliga e-postadresser skapar vi med förnamn.efternamn@lessebo.se.

Kontakt Lessebo kommun

Lessebo kommun
365 80 Lessebo

Telefon: 0478 - 125 00
E-post: info@lessebo.se