Stämningen hos Kungssnus sitter i väggarna.

Kungssnus, kommunbesök

Aimo, Tindra, Angelica och Christina.

Förmodligen Sveriges största tobakbutik på nätet räknat i antal tobaksrelaterade produkter

År 2000 startade Aimo Pekkala sin snustillverkning under varumärket Kungs snus och så tidigt som 1999 började odlingen av egna tobaksplantor. Affärsidén bygger på att kunden med produkter från Kungs snus skall kunna bland sitt eget snus. Att tillverka snus är ett hantverk som man har arbetat med att utveckla genom åren. Råvarorna tas fram manuellt vilket innebär att man kan ha full kontroll i alla led. Förpackningarna är kvalitetssäkrade genom hela tillverkningsprocessen.

- Vi skickar cirka 120 orders/dag. De mest populära snussmakerna är lakrits, mint och ren tobaksmak. Vi är förmodligen Sveriges största tobaksbutik räknat i antal olika tobaksrelaterade produkter som vi säljer, berättar VD Aimo.

Idag är man 9 stycken anställda på företaget och växer hela tiden. Även sortimentet växer och nu har man också börjat satsa på att ta hem cigarrer.

- Vi har en familjär och hjärtlig stämning och trivs tillsammans. Arbetsuppgifterna är varierande men alla har ett arbetsområde som man ansvarar för. Ibland tycker man det är så kul att vara på jobbet att man inte vill gå hem, berättar Tindra som var en av de första som anställdes på Kungs snus.

Tack Aimo och Tindra för ett trevligt besök!

Senast uppdaterad: 9 februari 2024
Publicerad: 9 februari 2024 kl. 11.56

Näringslivskontoret

Vill du skicka e-post till oss?

Personliga e-postadresser skapar vi med förnamn.efternamn@lessebo.se.

Kontakt Lessebo kommun

Lessebo kommun
365 80 Lessebo

Telefon: 0478 - 125 00
E-post: info@lessebo.se